Τα μέτρα που θα ισχύουν από τη Μεγάλη Πέμπτη: Ελεύθερες οι διαδημοτικές-Με SMS στο 13033 ανοίγει η εστίαση

Τι ώρα θα κλείνουν καφέ και εστιατόρια – Πότε καταργείται το μήνυμα για τις μετακινήσεις

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε όλα τα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο, Μεγάλη Πέμπτη (29/4) και διευκρίνισε πως θα γίνει η λειτουργία της εστίασης με τη χρήση των SMS στο 13033.

Αρχικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε γνωστό πως τη Μεγάλη Πέμπτη ελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, με τα SMS στο 13033 να συνεχίζουν παραμένουν στη ζωή μας έως την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, δηλαδή στις 15 Μαΐου όταν και ανοίγει ο τουρισμός.

Παράλληλα η αποστολή SMS στο 13033 θα είναι απαραίτητη για τις μετακινήσεις των πολιτών, οι οποίοι από τη Δευτέρα 3 Μαΐου θα μπορούν να πηγαίνουν στα καταστήματα της εστίασης, που θα λειτουργούν με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι και για την ημέρα του Πάσχα, όπου οι οικογένειες θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν για να γιορτάσουν σε σπίτια με τους οικείους τους, θα είναι απαραίτητη η αποστολή SMS με κωδικό 6 στο 13033

Εστίαση με κωδικό 6 – Το ωράριο καφέ και εστιατορίων

Η αποστολή SMS στο 13033 θα είναι, λοιπόν, απαραίτητα και για τις μετακινήσεις στα καφέ και τα εστιατόρια, τα οποία ανεβάζουν ξανά ρολά τη Δευτέρα του Πάσχα με τραπεζάκια σε εξωτερικούς χώρους και μόνο για καθήμενους.

Οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν τον κωδικό 6 στο 13033 για να μετακινηθούν στα καταστήματα εστίασης.

Επίσης, ο κύριος Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως τα καταστήματα εστίασης από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα, θα κλείνουν το αργότερο στις 22:45, καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινάει από τις 23:00.

«Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 11», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι τη Μεγάλη Πέμπτη θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζομένους σε αυτά.

newsbeast.gr