Τα μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για το καλύτερο κοκορέτσι στη σούβλα

Η διασημότερη Ελληνίδα μαγείρισσα μας αποκαλύπτει τα μυστικά της για το απόλυτο Πασχαλινό φετίχ, το κοκορέτσι!

«Όπως καταλαβαίνετε με σύζυγο Ρουμελιώτη και πεθερά παντογνώστη στα ψητά έχω κάνει όσο καλύτερη αποστήθιση των όσων μου έχουν πει όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί όπως ξέρετε στην Ρούμελη και γενικά στην Στερεά Ελλάδα αυτά που εμείς θεωρούμε Πασχαλινά εδέσματα όπως το κοκορέτσι στη σούβλα, εκεί τα φτιάχνουν σε εβδομαδιαία διάταξη» μας ανέφερε η Αργυρώ και στη συνέχεια περάσαμε στο…παρασύνθημα .

Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε μαζί με όλες τις λεπτομέρειες, το καλύτερο κοκορέτσι στη σούβλα που έχετε φάει ποτέ:

– Όλα αρχίζουν τη στιγμή που προμηθευόμαστε τα υλικά από το χασάπη μας. Πρέπει να προσέξουμε η συκωταριά να είναι από μικρό ζώο και η αντεριά από μικρό κατσικάκι γάλακτος. Όσο πιο μικρό είναι το ζώο τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το κοκορέτσι.

– Χρησιμοποιούμε εντεράκια ψιλά, όχι χοντρά. Επίσης χρησιμοποιούμε συκώτι, πνευμόνι, γλυκάδια και μπόλια (ή πάνα ή μαντίλα). Δεν χρησιμοποιούμε καρδιά και σπλήνα.

– Η συκωταριά πρέπει να έχει έντονο κόκκινο χρώμα και όχι σκούρο, που είναι δείγμα φρεσκάδας, και να είναι γυαλιστερή και όχι θαμπή.

– Τα εντεράκια πρέπει να είναι υγρά και γυαλιστερά (δείγμα φρεσκάδας). Όταν είναι μπαγιάτικα, ζαρώνουν από τις άκρες προς τα μέσα.

– Όλα πρέπει να φαίνονται νωπά και υγρά. Το συκώτι και το πνευμόνι να είναι πεντακάθαρα από στίγματα (δείγμα υγείας του ζώου).

Δείτε εδώ αναλυτικά την ετοιμασία, το δέσιμο και τις οδηγίες ψησίματος για το τέλειο κοκορέτσι: Οδηγίες για το απόλυτο κοκορέτσι