Τα 20 έξυπνα κόλπα που δεν γνωρίζεις για το Facebook Messenger

Το Facebook ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει ξεπεράσει τους…800 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα στο Facebook Messenger.

Θυμάσαι τη μέρα που έβγαλαν το Messenger από το Facebook και το έκαναν μια αυτόνομη εφαρμογή; Ήταν μια μεγάλη αλλαγή. Μπορεί να μην σου αρέσουν ιδιαίτερα οι αλλαγές αλλά το Facebook είναι γεμάτο από αυτές!

Όταν οι αρμόδιοι επέλεξαν να απομονώσουν το Messenger, το έκαναν με σκοπό να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή και άτομα που δε διαθέτουν λογαριασμό στο Facebook.

Αυτός φυσικά ήταν απλά ένας διαφορετικός τρόπος να προσεγγίσει το Facebook χρήστες που δεν είναι λάτρεις αυτού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Το ενδιαφέρον είναι ότι η εφαρμογή αυτή κάνει πολύ περισσότερα πράγματα απ’ όσα νομίζουμε!

Δες παρακάτω 20 tricks και συμβουλές που μπορεί να μην γνωρίζεις για το Facebook Messenger.

  1. Κάνεις δωρεάν κλήσεις και βιντεοκλήσεις. Κι όμως! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Facebook Messenger για κλήσεις και βιντεοκλήσεις εντελώς δωρεάν! Πόσες φόρες έχεις νευριάσει με το να γράφεις ότι έχεις να πεις; Τώρα δε χρειάζεται! Απλά πάτησε το εικονίδιο της κάμερας ή του τηλεφώνου επάνω δεξιά στην οθόνη και θα καλέσεις όποιον θέλεις.
  2. Μπορείς να στείλεις ή να πάρεις χρήματα. Μπορείς να στείλεις ή να πάρεις χρήματα μέσω του Facebook Messenger. Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει να διαθέτεις μια χρεωστική κάρτα που έχει εκδοθεί από κάποια τράπεζα της Αμερικής. Αν μπορείς να το κάνεις αυτό, τότε είσαι έτοιμος να στείλεις ή και να δεχτείς χρήματα, όπως ακριβώς κάνεις και με την Paypal. Η μόνη διαφορά είναι ότι το Facebook δε σε χρεώνει κάτι κάθε φορά που καταθέτεις ή δέχεσαι χρήματα. Έχε στο νου σου ότι αυτό το χαρακτηριστικό στοχεύει να χρησιμοποιηθεί από την οικογένεια και τους φίλους και όχι για επαγγελματικό σκοπό.
  3. Μπορείς να ενημερώσεις τους άλλους για την τοποθεσία που βρίσκεσαι. Ας πούμε ότι πρόκειται να συναντήσεις τους φίλους ή την οικογένεια σου σε ένα καινούριο εστιατόριο και φτάνεις πρώτος. Όλοι οι άλλοι περιμένουν από εσένα να τους στείλεις την ακριβή τοποθεσία του μαγαζιού. Κανονικά θα έμπαινες στο Google, θα έβρισκες την διεύθυνση, θα την αντέγραφες και θα την έστελνες με κάποιο γραπτό μήνυμα.

Η δυνατότητα που σου δίνει το Facebook Messenger κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Απλά ανοίγεις ένα παράθυρο συζήτησης με όποιον θέλεις να μοιραστείς την τοποθεσία, πατάς το κουμπί κάτω από τη συζήτηση, διαλέγεις την τοποθεσία και θα δεις ένα μπλε κύκλο με την τοποθεσία σου. Πατάς «Αποστολή» και είσαι έτοιμος! Μπορείς επίσης να μοιραστείς και όποια άλλη τοποθεσία θέλεις χρησιμοποιώντας την αναζήτηση κάτω από τον χάρτη για να βρεις το μέρος που θέλεις. Όταν το βρεις, το επιλέγεις και το στέλνεις. Τόσο εύκολο!

  1. Μπορείς να στείλεις μεγαλύτερα like. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που μπορεί να μη χρειαστείς αλλά γιατί να μην το ξέρεις; Για να στείλεις μεγαλύτερα likes μέσα από το παράθυρο διαλόγου, επέλεξε και κράτησε το χεράκι με τον αντίχειρα προς τα επάνω μέχρι να μεγαλώσει σε μέγεθος. Υπάρχουν και διάφορα ακουστικά εφέ γι’ αυτό φρόντισε να έχεις ανοιχτά τα ηχεία σου!
  2. Μπορείς να προσθέσεις κι άλλες εφαρμογές στο Facebook Messenger. Μπορείς να προσθέσεις εφαρμογές όπως το Giphy ή το ESPN μέσα στο Messenger. Μετά μπορείς να διασκεδάσεις με τους φίλους σου στέλνοντας τους animated εικόνες ή τις καλύτερες στιγμές αμέσως από το ESPN. Και μπορείς να ψάξεις για περιεχόμενο με συγκεκριμένο θέμα.
  3. Χρησιμοποίησε το Messenger από την επιφάνεια εργασίας σου. Μπορείς να μπεις στην εφαρμογή κατευθείαν από την επιφάνεια εργασίας σου. Απλά κατέβασε την αντίστοιχη εφαρμογή.
  4. Δε χρειάζεται να διαθέτεις λογαριασμό στο Facebook. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή χωρίς να χρειάζεται να κάνεις εγγραφή στο Facebook. Απλά κάνεις εγγραφή προσθέτοντας έναν έγκυρο αριθμό τηλεφώνου.

viralman