«Τεκές» ναρκωτικών από ανήλικους στον Κάλαμο

Ούτε  ιερό ούτε όσιο δεν είχε ένας 23χρονος ημεδαπός, κάτοικος Καλάμου, καθώς είχε μετατρέψει τον περίβολο στην Αγία Τριάδα λίγο πιο μακριά από το κέντρο του χωριού κυριολεκτικά, σε «περίπτερο» ναρκωτικών.

Μια καταγγελία ότι ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, απέναντι από το Κοινοτικό Κατάστημα Καλάμου, είχε καταληφθεί και μετατραπεί από ανήλικα παιδιά σε «τεκέ» ήταν αυτό που οδήγησε τους έμπειρους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ωρωπού στα ίχνη του 23χρονου.

Ακόμα και οι ίδιοι  οι αστυνομικοί έμειναν εμβρόντητοι όταν διαπίστωσαν το «νταλαβέρι»  χασίς που γινόταν από ανήλικους 15 έως 16 ετών  στην πλατεία Καλάμου, ιδίως, τα Παρασκευοσαββατοκύριακα.

Πολύ σύντομα και μεθοδικά  οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού έφτασαν στο σημείο εκείνο όπου γίνονταν οι αγοραπωλησίες των ναρκωτικών,  που δεν ήταν άλλο από το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας.

Εκεί έδινε μόνο ραντεβού ο 23χρονος με τους υποψήφιους αγοραστές. Εμφανίζονταν με το αυτοκίνητό του αποφεύγοντας, τελείως, τα κεντρικά σημεία και εκεί «έσπρωχνε» τα ναρκωτικά στους πελάτες του έναντι πάντοτε αμοιβής.

Μόλις πιστοποιήθηκε η συγκεκριμένη δράση του, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, κατά τις πρωινές ώρες της 25ης Νοεμβρίου, πραγματοποίησαν έρευνες στις οικείες των εμπλεκόμενων στην υπόθεση, μεταξύ αυτών και ενός 14 χρόνου, στις περιοχές Καλάμου και Μαρκοπούλου  Ωρωπού, όπου  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :

  • 113 γρ. κάνναβης
  • 805 ευρώ
  • Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • Τρίφτες κάνναβης
  • 7 μαχαίρια διαφόρων τύπων και μεγεθών
  • Ένα γκλόπ
  • Κινητό τηλέφωνο

Οι τέσσερις  συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω.

Πρόκειται για μια ακόμα επιτυχία των Ανδρών του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, στη συνεχή μάχη που δίνουν, κατά των ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή. Μια μάχη ενάντια σε αδίστακτους διακινητές, οι οποίοι δεν διστάζουν να αναζητούν τα θύματά τους ακόμα και ανάμεσα σε ανήλικα παιδιά. Μια μάχη άνιση που δίνουν με αυταπάρνηση στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν το κοινωνικό σύνολο από την μάστιγα των ναρκωτικών.