Τελειώνει προτού αρχίσει το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ – Συνεχίζεται η κόντρα με το ΠΑΜΕ

Ευθύνες στην κυβέρνηση και την Ελληνική Αστυνομία καταλογίζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος με δήλωση του από την Καλαμάτα γιατί «δεν προστάτεψαν δημοκρατικές διαδικασίες και δημοκρατικούς θεσμούς».

Το κλίμα παραμένει τεταμένο καθώς για ακόμα μια μέρα το ΠΑΜΕ δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Στην δήλωσή του ο Γιάννης Παναγόπουλος σημειώνει πως οι σύνεδροι είναι αποφασισμένοι να μείνουν μέχρι τέλους ώστε να εκλεγεί νεά διοίκηση.

Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ καλεί σε νέες κινητοποιήσεις για την Κυριακή:

«Όλες και όλοι αύριο Κυριακή στο νέο συλλαλητήριο στις 9 το πρωί έξω από το ξενοδοχείο Elite που βρίσκεται εντός των των πολυτελών χώρων του, η συνδικαλιστική ελίτ. Το απόστημα των νόθων, των εργοδοτών και των ανύπαρκτων συνδικάτων θα σπάσει με τη μόνη καθαρή λύση που φοβούνται, τη μαζική παρουσία των ιδίων των εργαζομένων. Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία!»

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε από το πρωί έως το βράδυ κινητοποίηση έξω από το ξενοδοχείο που έχει προγραμματιστεί να γίνουν οι εργασίες του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Το μήνυμα ότι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, θα δώσουν μέχρι τέλους την μάχη για να γίνει συνέδριο της ΓΣΕΕ, αλλά συνέδριο πραγματικά εργατικό, χωρίς νόθους και εργοδότες, όπως επιδιώκει η πλειοψηφία της διοίκησής της, έστειλε η συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στα πλαίσια της συγκέντρωσης Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, έξω από το ξενοδοχείο διεξαγωγής του συνεδρίου.

Ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, είπε ότι είναι άθλιο ψέμα ο ισχυρισμός ότι η συγκέντρωση των συνδικαλιστών και των εργαζομένων εμποδίζει τάχα τη διεξαγωγή του συνεδρίου.

«Οι εργατοπατέρες όπως όλοι βλέπετε», τόνισε, «ζουν δίπλα από τους χώρους του Συνεδρίου, μέσα στους χώρους της χλιδής, ενώ οι συγκεντρωμένοι είναι από έξω. Το ψέμα έχει λοιπόν κοντά ποδάρια. Από το πρωί δεν έχουν πατήσει το πόδι τους εδώ. Δεν έχουν αφήσει από το πρωί ουζερί για ουζερί, ενώ εμείς είμαστε εδώ. Δεν έχουν αφήσει δωμάτιο για δωμάτιο που να μην κάνουν κομπρεμί, έχουν ξαμολυθεί να κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ για να εμφανίσουν τους εργάτες ως τραμπούκους και τους νόθους και τους τραμπούκους ως εργάτες!».

«Εμείς είμαστε αυτές τις μέρες εδώ», υπογράμμισε ο Ν. Μαυροκέφαλος, «είμαστε εδώ σήμερα, θα είμαστε και αύριο, ζητώντας να γίνει συνέδριο, αλλά συνέδριο χωρίς νόθους και εργοδότες». Και προειδοποίησε: «Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι από τη Δευτέρα θα στρογγυλοκαθίσουν στα γραφεία τους με μια δοτή και διορισμένη διοίκηση της ΓΣΕΕ».

Υπενθύμισε μάλιστα στοιχεία που επικαλείται το ΠΑΜΕ και σύμφωνα με τα οποία τουλάχιστον 53 αντιπρόσωποι δεν πρέπει να πάρουν μέρος στο συνέδριο, λόγω νόθων και παράτυπων διαδικασιών.

Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της σε ανακοίνωση σημειώνει πως «με τραμπουκισμούς και αυταρχική συμπεριφορά το ΠΑΜΕ προσπαθεί να εμποδίσει τη διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Με ανθρώπους που καμία σχέση δεν έχουν με το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, προχώρησαν σε κατάληψη σήμερα το βράδυ της αίθουσας την οποία έχει ενοικιάσει η Συνομοσπονδία για τη διεξαγωγή των εργασιών. Χρησιμοποιώντας φθηνή προπαγάνδα το ΠΑΜΕ επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού για να αποτρέψει μία σημαντική δημοκρατική διαδικασία για το σύνολο των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Έδειξαν τις πραγματικές τους διαθέσεις για τις οποίες είναι υπόλογοι στον κόσμο της μισθωτής εργασίας. Εμείς δε θέλουμε να βάλουμε τους ανθρώπους να αυτοδικούν. Τέτοιες πρακτικές είναι μακριά από τη λογική μας, τη θέση και τη στάση μας. Εμείς θέλουμε και κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να γίνει ένα Δημοκρατικό Συνέδριο στο οποίο θα τηρηθεί ο νόμος και όχι ο νόμος α λα κάρτ που το ΠΑΜΕ επιθυμεί. Οι διαδικασίες του Συνεδρίου πρέπει και θα προχωρήσουν σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό».

Πηγή: cnn.gr