Τελικά το όνομα παίζει ρόλο στην επαγγελματική σταδιοδρομία μας;

 7.9.2016

Μπορεί  το όνομά σου να καθορίσει και την επαγγελματική σου πορεία; Φαίνεται πως αυτό συμβαίνει σύμφωνα με έρευνα. Το όνομα παίζει ρόλο  από το που θα δουλέψεις, αν θα βρεις εύκολα εργασία, μέχρι και το αν θα σε συμπαθήσουν οι συνεργάτες σου.

Το bussiness Insider, λοιπόν, συγκέντρωσε διάφορες μελέτες που σχετίζονται με το όνομα και την εργασία και έβγαλε τα εξής πρωτότυπα συμπεράσματα:

Με το μικρό και εύκολο όνομα παίρνεις πιο εύκολα προαγωγή

Σύμφωνα με τους ερευνητές και τους ψυχολόγους του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ένα όνομα που προφέρετε εύκολα και «μένει» καλύτερα στο μυαλό του άλλου, σε κάνει περισσότερο  δημοφιλή στη δουλειά αλλά και στην προσωπική ζωή. Μάλιστα σύμφωνα με την έςρευνα όσοι πήραν γρήγορα προαγωγή στην δουλειά τους είχαν μικρό όνομα και ήταν και οι πιο αγαπητοί στο γραφείο.

Αν έχεις συνηθισμένο όνομα, προσλαμβάνεσαι ευκολότερα

Έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο Μαρκέτ στις ΗΠΑ όχι μόνο βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά, αλλά και επιλέγονται πιο εύκολα τα βιογραφικά τους.

Ασυνήθιστο όνομα = παραβατικότητα

Μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο Shippensburg της Αμερικής διαπίστωσε πως οι περισσότεροι νέοι που έχουν παραβατική συμπεριφορά έχουν και πιο περίεργο όνομα. Η πιο πιθανή εξήγηση γι΄αυτό είναι πως οι έφηβοι με πρωτότυπα ονόματα, αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους συνομηλίκους τους και δυσκολεύονται να δημιουργήσουν σχέσεις μαζί τους.

Τα άτομα που τα επίθετα τους ξεκινούν από τα τελευταία γράμματα της αλφαβήτου είναι πιο σπάταλα

Αν το όνομά σας ξεκινάει από τα τελευταία γράμματα τις αλφαβήτου έχετε περισσότερες πιθανότητες να ξοδεύετε γρήγορα τα χρήματά σας. Οι επιστήμονες εικάζουν πως ίσως επειδή από μικρή ηλικία καλούνταν τελευταίοι για το οτιδήποτε, τα άτομα αυτά τείνουν να “βιάζονται” φοβούμενοι πως θα χάσουν κάτι σημαντικό αν δεν κάνουν γρήγορες αγορές.

Εργάζεσαι ευκολότερα σε εταιρία που έχει τα ίδια αρχικά με το όνομά σου

Σύμφωνα με μελέτη του Ghent University, όταν η εταιρία και οι άτομα έχουν τα ίδια αρχικά τότε «ταιριάζουν» ευκολότερα. Οι εργοδότες, λοιπόν, ελκύονται πιο εύκολα από ονομάτα που τους φαίνονται οικεία.

Τα μεγαλοπρεπή ονόματα προτιμούνται στις υψηλόβαθμες θέσεις

Ευρωπαϊκή μελέτη έδειξε πως τα άτομα με ονοματεπώνυμα που δείχνουν κύρος ή παραπέμπουν στη βασιλεία, αριστοκρατία (Βασίλειος, Δούκας, Βασιλεία, Βικτωρία κλπ) έχουν περισσότερες πιθανότητες να εργαστούν σε υψηλές θέσεις. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτό συμβαίνει λόγω της συνειρμικής σκέψης που κάνουν οι άνθρωποι, συνδέοντας αυτά τα ονόματα με θέσεις κύρους.

Οι γυναίκες με καριέρα χρησιμοποιούν ολόκληρο το ονοματεπώνυμό τους

Ερευνητές διαπίστωσαν πως οι γυναίκες CEOs, σε αντίθεση με τους άνδρες, προτιμούν να χρησιμοποιούν το πλήρες ονοματεπώνυμό τους για να προβάλλουν τον επαγγελματισμό τους και τη βαρύτητα της θέσης τους.

Αν οι συνάδελφοί σας έχουν τα ίδια αρχικά με εσάς, λειτουργείτε καλύτερα ως ομάδα

Ακόμα και αν έχετε μόνο το ένα γράμμα κοινό έχετε περισσότερες πιθανότητες να έχετε μία καλή συνεργασία μαζί τους! Ερευνητές του School of Business στο Ουισκόνσιν διαπίστωσε πως τα άτομα που δούλευαν μαζί και είχαν κοινά αρχικά στο όνομα και το επίθετό τους, όχι απλά συνεργάζονταν καλύτερα αλλά απέδιδαν πολύ καλύτερα και είχαν τις λιγότερες συγκρούσεις.

1ShareTweetShareShareMail