Τεράστια απήχηση οι συγκεντρώσεις των εργαζομένων για το ασφαλιστικό

21.1.2016

Μαζικές κι ογκώδεις είναι οι συγκεντρώσεις των εργαζομένων στο κέντρο της Αθήνας που αντιδρούν στις προωθούμενες διατάξεις για το ασφαλιστικό.

Από τα Προπύλαια, οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι έφτασαν στο υπουργείο Εργασίας κι από κει στη Βουλή.

Κλειστές παραμένουν για τα οχήματα η άνοδος της Λ. Συγγρού από Αθ. Διάκου, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου από Αιόλου, η Αμαλίας και η Β. Σοφίας από Σέκερη.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι γιατροί, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας έως τις 3 το μεσημέρι, για να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο.

ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ προχώρησαν σε συγκέντρωση-συμβολικό αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας, με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής στην κινητοποίηση, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κήρυξαν δίωρες στάσεις εργασίας από 12-2 μμ ή από 2-4 μμ.

«Αγωνιζόμαστε για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΔΝΤ για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και παράλληλα διαδηλώνουμε για να εκφράσουμε την οργή μας για τον θάνατο, από εργατικό ατύχημα, του συναδέλφου μας Γιώργου Σταμέλου, εργαζόμενου στα πεντάμηνα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας» αναφέρει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Στο μεταξύ, σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, επί της Πανεπιστημίου, προχώρησαν το πρωί οι εργαζόμενοί του, με αιχμή το ασφαλιστικό.

Παράλληλα, συγκέντρωση στην είσοδο της ΓΑΔΑ στη Λ. Αλεξάνδρας πραγματοποίησε το πρωί ομάδα 30 αστυνομικών που καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τις υπερωρίες τους και πως τα οδοιπορικά τους τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Επίσης, ολιγόωρη συμβολική κατάληψη στο δικαστικό μέγαρο Σπάρτης έκαναν το πρωί οι δικηγόροι της πόλης, μετά την απόφαση που έλαβαν χθες να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.