Τεράστια επιτυχία γνώρισε το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής στον Αυλώνα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, σήμερα, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στο κλειστό Γυμναστήριο Αυλώνα, το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής που διοργάνωσε  ο Α.Γ.Σ. «ΑΛΜΑ ΩΡΩΠΟΥ» σε συνεργασία με την  Γ.Ε.Λ. Λάρισας  Meber a of IFAGG.

Στο 3ο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής, 1-2 και 3 Δεκεμβρίου, μετείχαν  περισσότερες από 200 αθλήτριες από όλη την Ελλάδα, οι οποίες έκαναν εξαιρετική εμφάνιση.

Οι αγώνες διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας IFAGG και του Δήμου Ωρωπού, με την υποστήριξη της ΚΕΔΩ.

Το διήμερο 2 και 3 Δεκεμβρίου, το Κλειστό Γυμναστήριο Αυλώνα, γνώρισε μοναδικές  στιγμές, καθώς αθλήτριες από 12 Σωματεία από όλη τη χώρα και οι γονείς τους, μετέτρεψαν το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής σε γιορτή ευγενούς άμιλλας.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο Κλειστό του Αυλώνα έζησαν ανεπανάληπτες στιγμές από ένα μεγάλο τουρνουά,  καθώς απόλαυσαν τις προσπάθειες των αθλητριών που κατέθεσαν τον καλύτερο εαυτό τους με στόχο να  διακριθούν.

Αθλήτριες οι οποίες αποτελούν  το αύριο της Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής στη χώρα μας. Τις αυριανές πρωταθλήτριες και γιατί όχι και Ολυμπιονίκες της χώρας μας΄

Το μήνυμα των αγώνων  υπήρξε ιδιαίτερα αισιόδοξο, καθώς   φαίνεται ότι,  με τη σκληρή δουλειά που γίνεται σε όλες τις κατηγορίες, το άθλημα έχει τις δυνατότητες να αναδείξει σπουδαίες αθλήτριες και να χαρεί μεγάλες διεθνείς διακρίσεις.  Το άθλημα είναι στα μέτρα των Ελληνίδων και φάνηκε ότι υπάρχουν σπουδαία ταλέντα που αν δουλέψουν το μέλλον τους ανήκει.

Σήμερα, στη χώρα μας, στο άθλημα αυτό δραστηριοποιούνται δεκαπέντε σωματεία και όλοι ευελπιστούν ότι σύντομα θα πολλαπλασιαστούν, ώστε να πιστοποιηθεί η Ομοσπονδία κάτι που θα σημαίνει μεγαλύτερη  άνθηση και καλύτερη οργάνωση, άρα και θεαματικότερα αποτελέσματα.

Από τους αγώνες ξεχώρισαν οι αθλήτριες του Α.Γ.Σ. «ΑΛΜΑ ΩΡΩΠΟΥ», οι οποίες αποτέλεσαν και την ευχάριστη έκπληξη των αγώνων, αφού στην  ηλικία 12-14 ετών κατέλαβαν τη 2η θέση, καθώς και των  ΑΠΣ «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» Βέροιας και Α.Σ. «ΠΥΡΡΟΣ» Άρτας.

Η δουλειά που γίνεται στο «ΑΛΜΑ ΩΡΩΠΟΥ» είναι εντυπωσιακή σε σχέση με το χρόνο λειτουργίας του. Υπάρχουν ταλέντα με μέλλον. Γίνεται σκληρή δουλειά από την προπονήτρια κα Χριστίνα Αντάμοβα κι αυτό φάνηκε στους αγώνες.

Ψυχή των Αγώνων ήταν ο κ. Γιώργος Βαϊόπουλος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο κ. Ευάγγελος Ανδρεδάκης, Πρόεδρος του «ΑΛΜΑ ΩΡΩΠΟΥ». Οι άνθρωποι που οργάνωσαν τους αγώνες με τόση μεγάλη επιτυχία.

Ο κ. Ευ. Ανδρεδάκης μετά τη λήξη των αγώνων εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διοργάνωση, η οποία κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ευχαρίστησε τα σωματεία που συμμετείχαν αλλά και τον κόσμο που κατέκλυσε και τις δύο μέρες το κλειστό του Αυλώνα για να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να στηρίξουν τις προσπάθειες των αθλητριών. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Δήμο Ωρωπού αλλά και τη ΚΕΔΩ για την βοήθεια, ώστε να διοργανωθούν και να πετύχουν οι αγώνες.

Ενώ ο κ. Γ. Βαιόπουλος τόνισε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το υψηλό επίπεδο των αγώνων λέγοντας ότι «το μέλλον του αθλήματος είναι μπροστά. Σύντομα θα πιστοποιηθούμε ως Ομοσπονδία και τότε θα ανοίξει ένας άλλος κύκλος για το άθλημα με άλλες προοπτικές. Θέλουμε τη στήριξη της Πολιτείας για να πετύχουμε. Γίνεται σπουδαία δουλειά στα σωματεία που ξεπερνούν τα δεκαπέντε και στοχεύουμε σύντομα να τα διπλασιάσουμε».

Να σημειώσουμε ότι τη δεύτερη μέρα στους αγώνες τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Αυλώνα κ. Χρήστος Σιδέρης.

 

Στους Αγώνες, στις κατηγορίες 8-10-, 10-12, 12-14 και 4-16 Νεανίδων, συμμετείχαν οι Σύλλογοι:

 

Α.Σ. ΑΛΜΑ ΩΡΩΠΟΥ

ΛΟΥΡΙΩΤΙΚΟΣ Α.Γ.Ο.

Π.Α.Σ. «Η ΑΡΧΑΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ»

Α.Σ. ΠΥΡΡΟΣ ΆΡΤΑΣ

ΑΓΣ «ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ» ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΑΠΣ «ΦΙΛΙΠΠΟΣ»ΒΈΡΟΙΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Α.Γ.Σ.Ζ. «ΗΛΙΔΑ»

ΑΚΑΜ.ΡΥΘΜ.ΓΥΜΝ.& ΧΟΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

Α.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΡΓΟΥΣ

ΓΑΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ «ΘΟΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»

ΑΠΕ ΦΟΙΝΙΞ

Δείτε τα Αποτελέσματα από το 3ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής στον Αυλώνα Ωρωπού 1-3 Δεκεμβρίου 2017

 

Comments are closed.