Τεράστια η ανταπόκριση στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

12.11.2015

Μεγαλειώδης η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ σήμερα, που ξεκινώντας δυναμικά και μαχητικά από την Πλατεία Ομονοίας έφτασε στο Σύνταγμα λίγο μετά τις 11.00 π.μ. Η πορεία των χιλιάδων απεργών έφτασε στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, όπου και ολοκληρώθηκε η απεργιακή κινητοποίηση.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν υπέρογκη με την κεφαλή να φτάνει στο Σύνταγμα, ενώ η τελευταία προσυγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, χωρίς να έχει ξεκινήσει ακόμα, από την συνεχή ροή του κόσμου επεκτάθηκε μέχρι τον Εθνικό Κήπο.

Δεκάδες μηνύματα διεθνιστικής αλληλεγγύης ακούγονταν από τα μεγάφωνα, ενώ ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος που με όργανα έπαιζε το τραγούδι «Πάλης ξεκίνημα» έδινε τον αγωνιστικό τόνο.

«Τον πλούτο τον παράγουν οι εργάτες, κάτω τα χέρια από τις συντάξεις»

«Οι εισφορές δεν είναι των εργοδοτών, είναι ο ιδρώτας των εργατών»

«Κοινωνική Ασφάλιση οι εργάτες απαιτούν, οι ιδιωτικές να καταργηθούν»

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα ανεβάζοντας συνεχώς τους παλμούς, στέλνοντας το μήνυμα ότι χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, δεν προτίθενται να δεχθούν παθητικά και μοιρολατρικά τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Η παρουσία της νεολαίας όλων των ηλικιών ήταν ιδιαίτερα μαζική με μαθητές από διάφορα σχολεία της Αθήνας, παιδιά του λαού, να κρατούν τα πανό τους, αλλά και φοιτητές κάτω από τις σημαίες του ΜΑΣ να διεκδικούν όλοι μαζί το δικαίωμα στην δωρεάν δημόσια εκπαίδευση όλων των βαθμίδων και στην ολοκληρωμένη μόρφωση. Έδωσαν τον δικό τους αγώνα για καθηγητές και κτίρια, επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Δεν στριμώχνουμε τη ζωή και τις σπουδές μας στα μέτρα σας»

έγραφαν τα πανό τους, ενώ βροχή έπεφταν τα συνθήματα:

«Δημόσια και δωρεάν Παιδεία»

«Έξω οι εταιρείες από τις σχολές»

«Εργάτη, κάνε υπόθεση δική σου τη μόρφωση που θέλεις να έχει το παιδί σου»

 Το μήνυμα που στέλνουν οι απεργοί είναι ότι δεν δίνουν καμία ανοχή στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έρχεται να ολοκληρώσει το έγκλημα των προηγούμενων κυβερνήσεων και αρνούνται να συνεχίσουν να πληρώνουν την κρίση.

Απαιτούν με την απεργία τους να πάψουν τα μεροκάματα της πείνας, να μην συνεχιστούν οι απολύσεις, ούτε να κοπούν οι συντάξεις. Αγωνίζονται να εξαλείψουν την ανεργία και την επίθεση στους μικροεισοδηματίες επαγγελματίες και αγρότες.

Λένε ένα μεγάλο όχι στο φόβο και στη μοιρολατρία που σπέρνουν η κυβέρνηση, η εργοδοσία και τα αστικά μέσα ενημέρωσης.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα που δήλωσε:

«Από σήμερα μπορεί να γίνει ένα νέο, πιο δυναμικό ξεκίνημα, με κλιμάκωση της λαϊκής πάλης. Ο κάθε τόπος δουλειάς, η κάθε γειτονιά, ο κάθε κλάδος πρέπει να γίνει κάστρο αντίστασης, διεκδικητικού αγώνα και αλληλεγγύης. Οι εστίες αντίστασης, όλες αυτές που θα δημιουργούνται καθημερινά, μπορούν να συνενώνονται με ενιαίους στόχους σε κλαδικό, τοπικό, πανελλαδικό επίπεδο, μαζί με όλο το υπόλοιπο εργατικό – λαϊκό κίνημα. Με λαϊκή συμμαχία, με πάλη και αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, όλοι μαζί μπορούμε να επιβάλουμε ανατροπές, ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία για το καλό του λαού μας».