Τηλεργασία: επιπτώσεις της μετάλλαξης Δέλτα σε ό,τι αφορά την επιστροφή στο γραφείο

Σύμφωνα με έρευνα του McKinsey, τον Ιούνιο, οι γονείς και οι φροντιστές των παιδιών είναι πιο πιθανό να ανησυχούν για την επιστροφή τους στον εργασιακό χώρο, διότι φοβούνται ότι η δημόσια παρουσία τους θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητές τους να προσβληθούν από τον ιό και να τον μεταδώσουν στα παιδιά στο σπίτι.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Linkedin, σε δείγμα 3.000 εργαζομένων, το 36% των ανθρώπων που εργάζονται επί του παρόντος από το σπίτι, λένε ότι ακόμα δεν έχουν κάποιο νέο από τον εργοδότη τους για το πότε θα επιστρέψουν στο χώρο εργασίας.

«Όλα έχουν να κάνουν με την επικοινωνία», δήλωσε στο CNBC Make It, ο Shannon Hardy, αντιπρόεδρος ευέλικτης εργασίας του LinkedIn, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό για έναν εργαζόμενο να ενημερώνεται έστω και για τη διαδικασία προγραμματισμού ή για το ποια κριτήρια λαμβάνονται υπόψιν για τη λήψη των αποφάσεων.

Σύμφωνα με την έκθεση McKinsey, οι εργαζόμενοι ανησυχούν περισσότερο για την επιστροφή στους χώρους εργασίας, λόγω κινδύνων για την υγεία και την ασφάλεια που σχετίζονται με την Covid-19.

Σχεδόν το ένα τέταρτο δεν θέλει να επιστρέψει
Οι εργαζόμενοι δείχνουν ήδη κάποια αντίσταση στην επιστροφή τους στο χώρο εργασίας.

Η ανταλλαγή οποιωνδήποτε λεπτομερειών, ακόμη και για μια περίοδο διαβούλευσης, μπορεί να απαλύνει το άγχος για τους εργαζόμενους, ειδικά για τους γονείς και τους φροντιστές παιδιών, που πρέπει να σχεδιάσουν τις ανάγκες του σχολείου και της φροντίδας των παιδιών.
Η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, εκτός των άλλων επιπτώσεων που έχει στην παγκόσμια υγεία και την πορεία της πανδημίας, καθυστερεί σημαντικά και την επιστροφή στα γραφεία όσων εργάζονται από το σπίτι, με ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις να την αναβάλουν για αργότερα.

Περίπου το 41% ​​των ανθρώπων, που εργάζονται εξ αποστάσεως, δηλώνουν ότι θα χρειαστούν περισσότερο από μία εβδομάδα για να προετοιμαστούν για την επιστροφή στο γραφείο.