Την επιστροφή της Λαϊκής μέσα στον Ωρωπό μελετά ο Εμπορικός Σύλλογος Ωρωπού

Την επιστροφή της λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς, εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης, τουλάχιστον κατά τους χειμερινούς χρόνους, μελετά να ζητήσει από την Δημοτική Αρχή ο Εμπορικός Σύλλογος Ωρωπού.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Θεόδωρος Γιουρούκος υποστηρίζει ότι η απόφαση για μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς στο χώρο μπροστά από το πρώην Γυμνάσιο Σκάλας έχει επιφέρει τεράστια οικονομική ζημιά στον εμπορικό κόσμο.

Βεβαίως, έχει ανακουφιστεί το κέντρο της πόλης από το μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων, αλλά αυτό έχει δημιουργήσει πολλά περισσότερα  προβλήματα στην τοπική οικονομία. Όσοι επισκέπτονται τη Λαϊκή, το Σάββατο, δεν μπαίνουν μέσα στην πόλη κι έτσι δεν  δημιουργείται  οικονομική δραστηριότητα, σε μια περίοδο όπου υπάρχει έντονη οικονομική κρίση. Η αγορά χάνει σημαντικά ποσά που θα μπορούσαν να τονώσουν την οικονομία.

Μάλιστα ο Εμπορικός Σύλλογος μελετά να ζητήσει και την αλλαγή της ημέρας λειτουργίας της, ώστε να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα μια ακόμη μέρα, καθώς το Σάββατο ούτως η άλλως είναι καλή εμπορική μέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Εμπορικός Σύλλογος Ωρωπού έχει κάνει οικονομική μελέτη για τα διαφυγόντα  κέρδη της αγοράς ακόμα και τους θερινούς μήνες όταν η Λαϊκή λειτουργεί Σάββατο, όπου αυξάνεται ο τοπικός πληθυσμός και τα καταστήματα  περιμένουν να ανασάνουν οικονομικά.

Σε κάθε περίπτωση για την οποιαδήποτε κίνηση χρειάζεται απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου.