Την παραίτηση του έθεσε ο Σγουρίδης στην διάθεση του πρωθυπουργού μετά το σάλο

17.2.2016

Μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο κ. Σγουρίδης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, για λόγους ευθιξίας. Ο κ.  Σγουρίδης είχε πει ότι και ο κ. Αλέξης Τσίπρας έχει παραπλανήσει τους αγρότες όπως και οι κ. Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαράς.

Στροφή ολοταχώς προς τα πίσω έκανε ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης οποίος επιχείρησε απόψε να μαζέψει τις δηλώσεις του μετά την κυβερνητική κατακραυγή.

Με μακροσκελή ανακοίνωσή του επιχειρεί να δώσει άλλη διάσταση στα όσα είπε κάνοντας λόγο για  απομόνωση αποσπασμάτων και σε μια ατυχή λέξη κι όχι στην ουσία του διαλόγου κατά τη συνέντευξη.

Ο κ. Σγουρίδης αναφέρει ότι «Αν από μια ολόκληρη συνέντευξη 30 λεπτών με ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα και τίτλους που αφορούν στον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, μάλλον αρέσκονται στο να απομονώνουν μια ατυχή λέξη και όχι την ουσία ολόκληρης της συνέντευξης».

Και προσθέτει «Η ουσία – την οποία κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει – είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιζητά διακαώς διάλογο με τους αγρότες, την ώρα που όλη η κυβέρνηση θέλει να κλείσει θέματα, που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν ρύθμιζε, για να μην έχει πολιτικό κόστος, σε αντίθεση με την δική μας.

Εμείς θέλουμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες δεκαετιών που ταλάνιζαν ασφαλιστικό και αγροτικό, ώστε να ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα και να μπει οριστικά η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.

Το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν».

Και καταλήγει «Τέλος δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς».

Η παραίτηση δεν έγινε έγινε δεκτή και ο Αλέξης Τσίπρας θα επιληφθεί του θέματος μόλις επιστρέψει από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής