Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός και Πνευματικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε, την Τρίτη 2 Ιανουαρίου, τηρώντας απαρέγκλιτα την παράδοση,  στα γραφεία του,  ο Πολιτιστικός και Πνευματικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού.

Στην κοπή της πίτας παρέστη ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης,  ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, υγεία και με τη βοήθεια του Θεού να είναι εποικοδομητική για όλους. Έκανε δε αναφορά και στο σπουδαίο, για τον τόπο, έργο διάσωσης της παράδοσης του, το οποίο  επιτελεί ο Σύλλογος της Σκάλας Ωρωπού, ένας από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους της περιοχής.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Δάβρης, ο επικεφαλής της Δυναμικής Πολιτείας κ. Γ. Γιασημάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αγγ. Χατζηιωάννου και Αν. Γαζβινιάν, οι Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων  Νέων Παλατίων κ. Αντ. Καζαμίας και Σκάλας Ωρωπού κ. Γ. Φαφούτης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγων Ωρωπού κ. Θ. Γιουρούκος και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού κ. Γ. Παναγόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Ομοσπονδίας Ωρωπού κ. Π. Παπαγεωργίου, καθώς και πολλοί ακόμα Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων της περιοχής.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κα Βάσω Βλάχου, στο σύντομο χαιρετισμό της, αναφέρθηκε στο  τεράστιο έργο του Συλλόγου και ιδιαίτερα στο τμήμα σκακιού που έχει δημιουργηθεί αλλά και στο μεγάλο όνειρο, τη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου, για την έκθεση πολύτιμου υλικού που αποτελεί την ιστορία του τόπου,  που θα πρέπει να μείνει παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.

Επίσης ο Σύλλογος διαθέτει και μια πλούσια βιβλιοθήκη η οποία ήδη   οργανώνεται με στόχο  να αποτελέσει πνευματικό φάρο γνώσης  για τις τωρινές και τις επόμενες  γενιές.