Την υποψηφιότητά του για το Δήμο της Αθήνας ανακοίνωσε ο Γιώργος Πατούλης

Με τη φράση «Δηλώνω παρόν για την επανεκκίνηση της Αθήνας, ώστε να ξαναγίνει Πρωτεύουσα Ξανά» ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε τη διεκδίκηση του Δημαρχιακού θώκου της Αθήνας κατά την εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου Ενεργών Πολιτών  «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά», σήμερα το απόγευμα 12 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Πατούλης στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου CARAVEL τόνισε ότι «Δεσμεύομαι από σήμερα να πάμε μέχρι τέλους για να κάνουμε την  Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά. Να γίνει η Αθήνα παγκόσμια πρωτεύουσα αξιών».

Και πρόσθεσε «Η σημερινή σας συγκλονιστική παρουσία αποδεικνύει ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη δυναμική μας. Από σήμερα βάζουμε το πήχη  ψηλά. Να γίνουμε η δύναμη, η πλειοψηφία για την μεγάλη ανατροπή, την αλλαγή της Αθήνας».

Επεσήμανε ότι «Η Αθήνα πρέπει να γίνει η ατμομηχανή της ανάπτυξης. Ενεργοποιούμαστε να αλλάξουμε την εικόνα της Αθήνας. Γιατί η Αθήνα χρειάζεται μια Δημοτική Αρχή με γνώση και εμπειρία. Μια νέα ισχυρή ηγεσία. Μια νέα επανεκκίνηση».

Ο  κ. Γ. Πατούλης έστειλε σαφές μήνυμα ότι ο κόσμος πήρε χαμπάρι όλους όσους έπαιξαν στην πλάτη του Αθηναίου πολίτη. Επεσήμανε ότι «Η Αθήνα δεν χρειάζεται ένα ακόμα κομματικό υποψήφιο. Καλές και ευπρόσδεκτες είναι οι όποιες στηρίξεις από κομματικούς φορείς, αλλά χρειάζεται μια Δημοτική Αρχή που θα ζει τον παλμό και θα γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης». Και πρόσθεσε λέγοντας με έμφαση  αφήνοντας όμως και σαφείς αιχμές προς πιθανούς μελλοντικούς αντιπάλους του «Όλοι οι πορφυρογέννητοι που μεγάλωσαν στα βελούδα, να αφήσουν τα παιδιά από τα Πετράλωνα  να δείξουν την αξία τους».

Ζήτησε συστράτευση από όλους τους Αθηναίους που ονειρεύονται μια άλλη πόλη. «Μια Αθήνα αντάξια της ιστορίας της, του πολιτισμού της και των αξιών της. Μια Αθήνα διαμάντι. Δεν συμβιβαζόμαστε  με  το μικρό και το μίζερο. Η Αθήνα μπορεί καλύτερα».

Στην εκδήλωση παρέστησαν  ο Μητροπολίτης Αμαρουσίου, Κηφισίας και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, η Ευρωβουλευτής κα Ελίζα Βόζεμπεργκ και οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Νίκος  Δένδιας, Κώστας Βλάσσης, Θόδωρος Φορτσάκης Βασίλης Οικονόμου, Νίκη Κεραμέως και ο πρώην υπουργός κ. Πέτρος Δούκας.  Παρευρέθηκαν επίσης αρκετοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο πρώην Διοικητής του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ κ. Θόδωρος Αμπατζόγλου,  ο γνωστός γιατρός κ. Κωνσταντίνος  Πάντος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ωρωπού και γιατρός κ. Σπύρος Καυκόπουλος και πλήθος κόσμου που δημιούργησαν το αδιαχώρητο.