Τη Δευτέρα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών

 

Στη δημοσιότητα έδωσε η κυβέρνηση το πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα, έτσι ώστε να προχωρήσει το συντομότερο στην ψήφιση του απελευθερώνοντας τις πρώτες δόσεις.

 

 

Βάσει νομοσχεδίου προβλέπεται αύξηση της φορολογίας των ενοικίων κατά 15% και 35% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και υψηλότερα αντίστοιχα. Στα φορολογικά μέτρα καθορίζεται ρήτρα ότι η ρύθμιση των οφειλών θα γίνεται ανάλογα με την περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη και όχι υποχρεωτικά σε 100 δόσεις.

 

 

Στο 50% αυξάνονται με άλλη διάταξη τα πρόστιμα για την μη απόδοση των παρακρατούμενων φόρων (ΦΜΥ και ΦΠΑ) ενώ παράλληλα προβλέπονται αυστηρότερες ποινικές κυρώσεις για τους οφειλέτες.

 

 

Σε εφαρμογή πρόκειται να τεθούν όλες οι ασφαλιστικές διατάξεις που περιορίζουν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και όσες θέτουν σε εφαρμογή τα γενικά όρια ηλικίας που είναι το 62ο έτος με 40 χρόνια ασφάλισης και το 67ο έτος από τα 15 χρόνια ασφάλισης και άνω.

 

 

Ο ρυθμίσεις για τις συντάξεις έχουν αναδρομική ισχύ από την πρώτη Ιουλίου και περιλαμβάνουν και τις διατάξεις για την αναλογική καταβολή του κρατικού-εγγυημένου μέρους των αποδοχών από το Δημόσιο.

 

 

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπαίνει  ψηλά στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων με ειδικό άρθρο που αφορά την διαχείριση της.

 

 

Το νομοσχέδιο φέρει την υπογραφή των Ευκλέιδη Τσακαλώτου, Γιώργου Χουλιαράκη και Τρύφωνα Αλεξιάδη.

 

 

Οι θεσμοί συμφωνούν με όλες τις διατάξεις που θα υλοποιήσουν όλα τα προαπαιτούμενα της πρώτης δέσμης του μνημονίου και μέχρι τη Δευτέρα οι φορείς και τα Κόμματα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα σχόλια και τις προτάσεις τους.