Τι αλλάζει στα επιδόματα του ΟΓΑ

Ο ΟΓΑ αλλάζει και από ασφαλιστικός φορέας των αγροτών μετατρέπεται σύντομα σε ενιαίο φορέα διαχείρισης και απονομής των επιδομάτων,.

Ο βασικός στόχος είναι μέσα στο 2018 από τον Οργανισμό να απονέμονται τα βασικά επιδόματα σε “ένα χρόνο”, γεγονός που θα ελαττώσει τις ουρές και την ταλαιπωρία.

Ειδικότερα, όπως είχε δηλώσει η αναπληρώτρια υπουργός Θ. Φωτίου στην aftodioikisi.gr, αυτή τη στιγμή το σύνολο των προνοιακών επιδομάτων είναι 127, αλλά υπάρχουν πολλές υποκατηγορίες αναπηρικών.

«Πάμε στη λογική της “τακτοποίησης”. O νέος ΟΓΑ, έτσι όπως σχεδιάζουμε να λειτουργήσει από αρχές του 2018 θα αναλάβει όλα τα προνοιακά επιδόματα, οικογενειακά και επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων».

Το σχέδιο προβλέπει όλες οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί ως τα τέλη Σεπτεμβρίου και ο νέος ΟΓΑ να ξεκινήσει τη λειτουργία του από τις αρχές του Νοεμβρίου έτσι ώστε ως τις αρχές του 2018 να είναι έτοιμος να αποδίδει όλα τα επιδόματα.

Στα πρότυπα του ΚΕΑ ο οργανισμός θα είναι συνδεδεμένος on line με όλες τις βάσεις δεδομένων και θα αποδίδει εντός μιας ημέρας τα επιδόματα.