Τι θα ισχύσει για τις μετακινήσεις το Πάσχα: Ο εμβολιασμός, τα αυστηρά μέτρα και η περίπτωση όπου τα “πράγματα είναι πιο εύκολα”

Στις μετακινήσεις από Νομό σε Νομό τις ημέρες του Πάσχα αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Στις μετακινήσεις από Νομό σε Νομό τις ημέρες του Πάσχα αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Η Μαρία Θεοδωρίδου απαντώντας σε σχετικό ερώτημα σημείωσε ότι η επιθυμία των Ελλήνων να βρεθούν το Πάσχα στο χωριό τους δεν συνάδει με το ποσοστό εμβολιασμού που έχει μέχρι σήμερα δημιουργηθεί. Ωστόσο, έκανε λόγο για αυστηρά μέτρα ενώ ανέφερε και ένα παράδειγμα όπου εκεί, όπως είπε, “τα πράγματα είναι διαφορετικά και πιο εύκολα”.

Τι δήλωσε η Μαρία Θεοδωρίδου:

“Εκφράζεται η επιθυμία όλων των Ελλήνων να πάνε το Πάσχα στα χωριά τους και στις περιοχές που έχουν γεννηθεί και να ζήσουν όπως όλες τις χρονιές ένα ελληνικό Πάσχα. Όμως αυτό δεν συνάδει με το ποσοστό εμβολιασμού που έχει μέχρι σήμερα δημιουργηθεί. Μπορεί να είναι ο παππούς και η γιαγιά εμβολιασμένοι αλλά δεν είναι τα παιδιά, πιθανότατα δεν είναι και οι γονείς άρα θα πρέπει να κρατούνται αυστηρά και όλα τα μέτρα της ατομικής προστασίας. Είναι πιο ειδικοί οι επιδημιολόγοι να απαντήσουν σ’ αυτό. Είναι περιπτώσεις που είναι και δυο άτομα εμβολιασμένα και θέλουν να πάνε στο εξοχικό τους που έχουν εκεί. Τα πράγματα είναι διαφορετικά και πιο εύκολα” , δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

thetoc.gr