Τι να κάνω το κέικ που περίσσεψε; Τις πιο νόστιμες καριόκες που έχεις δοκιμάσει!

Υπάρχουν και εκείνες οι φορές που ενώ έφτιαξες ένα ωραιότατο κέικ, αυτό περίσσεψε για διαφόρους λόγους! Δεν πετάμε τίποτα. Ακολούθησε βήμα βήμα την παρακάτω συνταγή για να κάνεις πεντανόστιμες καριόκες με γέμιση από το περισσευούμενο κέικ!

Η Συνταγή/ Φώτο είναι από την κ. Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Υλικά
-καρύδια 2 κούπες ψιλοκομμένα
-κακάο 2 κουταλιές της σούπας
-σιρόπι, 1 κούπα περίπου από γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας
-κέικ 500 γραμμάρια
-κανέλα 4 πρέζες
-μαργαρίνη 200 γραμμάρια λιωμένη
-γαρίφαλο 3 πρέζες
-κονιάκ 1 σφηνάκι
Για το γλάσο
-κουβερτούρα 4, (των 125 γραμμαρίων)
-καλαμποκέλαιο 3-4 κουταλιές της σούπας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε θρυμματίζοντας το κέικ και τα καρύδια στο μούλτι.

Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα καρύδια με το θρυμματισμένο κέικ.

Συμπληρώνουμε στο μίγμα αυτό, την λιωμένη μαργαρίνη, το κονιάκ, το σιρόπι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το κακάο.

Ανακατεύουμε καλά.

Οταν το μίγμα ομογενοποιηθεί, πρέπει να μην τρίβεται αλλά ούτε και να μοιάζει με λάσπη.

Αν δούμε ότι η γεύση του, δεν μας αρέσει, συμπληρώνουμε μπαχαρικά, ίσως λίγη επιπλέον κανέλα.

Στρώνουμε δύο κομμάτια μεμβράνης και μοιράζουμε την ζύμη.

Διαφήμιση

Τα δύο κομμάτια ζύμης τα πλάθουμε σε μπαστούνι με λίγο πιό ίσιο στο κάτω μέρος, ώστε κατά το κόψιμο να μοιάζει με μισοφέγγαρο.

Τις άκρες από τα μπαστούνια, τις στρίβουμε και τα βάζουμε στην κατάψυξη.

Μετά από λίγες ώρες, παρασκευάζουμε το γλάσο, σε μπεν μαρί λιώνοντας την σοκολάτα. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, ανακατεύουμε καλά.

Αφού βγάλουμε το ένα μπαστούνι από το ψυγείο, το κόβουμε σε φέτες, τις βουτάμε στο γλάσο και τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα.

Περιμένουμε να κρυώσουν.

Τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Διατηρούνται στην κατάψυξη. Πριν σερβίρουμε καλο είναι να τις βγάλουμε 5 λεπτά πριν.

Στη συνταγή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι κέικ μας έχει περισσέψει.

Διαφήμιση

Αν δεν έχουμε σιρόπι από γλυκό κουταλιού, μπορούμε να φτιάξουμε σιρόπι με 1 κούπα ζάχαρι και 1 κούπα νερό. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται να ρίξουμε τόση ποσότητα, ώστε η ζύμη να μην λασπώσει.

Η Συνταγή/ Φώτο είναι από την κ. Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ