Τι προβλέπεται σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού σε σχολείο

Με μάσκες και με όλους τους μαθητές θα γίνει η επιστροφή στα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας παρά την ανησυχία που υπάρχει μετά την κατακόρυφη άνοδο των κρουσμάτων τον Αύγουστο.

Εν μέσω πανδημίας η επιστημονική κοινότητα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων ενώ αναμένεται και αναλυτικό πρωτόκολλο.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, εξήγησε στο Star πώς προβλέπεται να διεξαχθεί η νέα σχολική χρονιά και απάντησε στο ερώτημα για το πώς θα αντιμετωπιστεί ενδεχόμενο κρούσμα κορονοϊού.

«Αναμένεται να βγει ένα αναλυτικό πρωτόκολλο. Μέχρι στιγμής υπήρχε η οδηγία ότι κλείνει το τμήμα και ακολουθεί ιχνηλάτηση. Θα αναμένουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της επιτροπής των ειδικών στην κατεύθυνση αυτή. Το υπουργείο, πάντως, είναι προετοιμασμένο να παρέχει τηλε-εκπαίδευση σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί», ανέφερε η υπουργός.

Σχετικά με τις απουσίες, η Ν. Κεραμέως ανέφερε ότι το πλαίσιο θα είναι πολύ συγκεκριμένο. Οι απουσίες θα δικαιολογούνται στις εξής περιπτώσεις:

  • Αν ο μαθητής νοσεί από κορωνοϊό
  • Αν νοσεί κάποιος στο περιβάλλον του
  • Αν ανήκει σε ευπαθή ομάδα

efsyn.gr