Τμήμα υποδοχής στο hotspot Μαλακάσας ζητά ο Δήμαρχος Ωρωπού για τους Αφγανούς μαθητές που φέρνει το Υπουργείο στο ΕΠΑΛ

Να δημιουργηθεί τμήμα υποδοχής μέσα στα hotspot της Μαλακάσας, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, πρότεινε ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης κατά την συνάντησή του, χθες, το απόγευμα με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ, με αφορμή την απόφαση του υπουργείου να φοιτήσουν δώδεκα 19χρονοι Αφγανοί στο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού, χωρίς πιστοποιητικά υγείας.

Η φοίτηση δώδεκα 19χρονων Αφγανών μεταναστών στο σχολείο, διχάζει την τοπική κοινωνία του Ωρωπού και προκαλεί έντονο πονοκέφαλο στην Δημοτική Αρχή, ενώ το σχολείο την προηγούμενη εβδομάδα τελούσε υπό κατάληψη.

Χθες στο ΕΠΑΛ, κατά τη  συνάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση,  συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα που έχει προκύψει και ελήφθησαν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις της Δημοτικής Αρχής.

Κατά τη συνάντηση όλοι συνηγόρησαν ότι τα παιδιά αυτά, τα οποία φιλοξενούνται στη χώρα μας, θα πρέπει, εφόσον το επιθυμούν, να αποκτήσουν την ελληνική παιδεία ώστε ευκολότερα να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία.

Επειδή, πλέον, οι γονείς και οι μαθητές αρνούνται την μαθητική συνύπαρξη με τα άτομα από το Αφγανιστάν, ο Δήμαρχος αποφάσισε η Δημοτική Αρχή με έγγραφό της προς το υπουργείο Παιδείας  να ζητήσει να δημιουργηθεί Τμήμα Υποδοχής μέσα στο hotspot της Μαλακάσας.

Αύριο το απόγευμα θα επαναληφθεί η συνάντηση του Δημάρχου με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων  στο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου, οπότε να υπάρξει ενημέρωση για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Αναστάτωση στο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού με την απόφαση φοίτησης Αφγανών χωρίς πιστοποιητικά υγείας

Comments are closed.