ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΩΡΩΠΟΥ: Χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλειά σας τους καλοκαιρινούς μήνες στην οικεία σας

        ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΩΡΩΠΟΥ:

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΣΑΣ

 

 1. Φροντίστε ώστε το σπίτι σας ή το διαμέρισμα σας να μην δείχνει  “εντελώς κλειστό”, υποδηλώνοντας έτσι μακρόχρονη απουσία σας την περίοδο των διακοπών σας.
 2. Αποφύγετε να αφήνετε στο κήπο σας σκάλες η άλλα αντικείμενα που θα βοηθήσουν τους δράστες στην αναρρίχηση.
 3. Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατό, χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού και σύστημα συναγερμού, το οποίο να ενεργοποιείτε τόσο κατά την απουσία σας από την οικία σας όσο και κατά τις βραδινές ώρες, ιδίως όταν κοιμάστε.
 4. Ακόμα και στις σύντομες εξόδους σας από την οικία ιδίως κατά τις ώρες 09.00-14.00, ασφαλίστε καλά και ενεργοποιήστε το σύστημα συναγερμού, εάν διαθέτετε.
 5. Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
 6. Μην ανοίγετε την πόρτα του σπιτιού σας σε άγνωστα άτομα.
 7. Μην επιτρέπετε την είσοδο αγνώστων ατόμων ακόμη και ανηλίκων , στον προαύλιο χώρο της οικίας σας για οποιοδήποτε λόγο.
 8. Μην ενημερώνετε για το πότε είστε σπίτι σας ή απουσιάζετε από αυτό και μην κοινοποιείτε μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης για το που βρίσκεστε.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

 1. Μην αφήνετε εντος του οχήματος σας, την τσάντα σας και τα προσωπικά σας αντικείμενα. Οι δράστες , σε περίπτωση διάρρηξης του οχήματος σας, θα ψάξουν  κάτω από τα μπροστινά καθίσματα του αυτοκίνητου, στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, κάτω από τα πατάκια καθώς και στον χώρο του πορτ παγκαζ.
 2. Μην αφήνετε τα πράγματα σας ανεπιτήρητα στην παραλία, μπαίνοντας όλοι μέσα στη θάλασσα ταυτόχρονα. Καλό είναι , ιδίως στις παραλίες με πολύ κόσμο, να μένει κάποιος από εσάς έξω προς επιτήρηση των αντικειμένων σας ( τσάντα, κινητό τηλέφωνο κλπ.)

ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

 1. Μην εγκαταλείπετε την τσάντα σας ,το πορτοφόλι σας και άλλα αντικείμενα σε διπλανά καθίσματα του αυτοκινήτου σας όταν βρίσκεστε σε χώρους αναψυχής ή εστίασης (ταβέρνες κλπ).
 2. Όταν σταθμεύετε το αυτοκίνητο, κλειδώνετε τις πόρτες, τα παράθυρα και ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού και προτιμήστε να το σταθμεύετε τις βραδινές ώρες σε μέρη οπού υπάρχει καλός φωτισμός.
 3. Στην διασκέδαση σας σε μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια, κλπ, μην αφήνετε τα προσωπικά σας αντικείμενα (κινητό, πορτοφόλι, κλειδιά οχήματος κλπ) έκθετα πάνω στο τραπέζι η την τσάντα σας στο διπλανά καθίσματα η κρεμασμένα σε αυτά.

ΓΕΝΙΚΑ

 1. Σε οποιαδήποτε περίπτωση κλοπής ή ληστείας σε βάρος σας την οποία δεν μπορείτε να αποτρέψετε σκεφτείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά που οφείλετε να προστατέψετε.
 2. Ειδοποιήστε αμέσως την Υπηρεσία μας εάν παρατηρήσετε κάτι ύποπτο ή πέσετε θύμα κλοπής- ληστείας στο 22950-39430 ή το Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού στο 22950-32100 ή στο 100,  προσπαθώντας να συγκρατήσετε με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά των δραστών και του μεταφορικού μέσου, ιδίως του αριθμού κυκλοφορίας, αν χρησιμοποίησαν τέτοιο.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

                                                                                         Αλέξανδρος Γ. ΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΣ

                                                                                                            Αστυνόμος Β΄