Τουριστικός προορισμός-ρεκόρ η Ελλάδα

5.11.2015

Συνολικά 17 ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, που αποτελεί αριθμό-ρεκόρ, έχει στο νέο θερινό πρόγραμμά της για το 2016 η αυστριακή αεροπορική εταιρεία Flyniki, η οποία από σήμερα δίνει τη δυνατότητα για κρατήσεις της επόμενης χρονιάς.

Όπως αναφέρεται σχετικά, η αυστριακή αυτή θυγατρική εταιρεία της γερμανικής Air Bellin -που φέρει το όνομα του πρώην ιδιοκτήτη της, του αυστριακού τρεις φορές πρωταθλητή των αγώνων αυτοκινήτου Φόρμουλα -1 Νίκι Λάουντα– προσανατολίζεται με το πρόγραμμά της για το 2016 σε τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο, με επίκεντρό της την… Ελλάδα.

Ανάμεσα στους  17 Ελληνικούς προορισμός που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της εταιρείας είναι και η Πρέβεζα αλλά και η Λευκάδα. Η επέκταση του αριθμού των πτήσεων και των προορισμών της στην Ελλάδα, από την Flyniki, προμηνύει μια νέα αύξηση του αριθμού των Αυστριακών επισκεπτών στη χώρα και για την επόμενη χρονιά, καθώς ήδη σε έναν πρώτο απολογισμό για το φετινό καλοκαίρι, τα στοιχεία από την Αυστρία ήταν ιδιαίτερα θετικά.

Αξιοσημείωτο θεωρείται το γεγονός ότι, παρά τον καταιγισμό αρνητικών, σε μεγάλο βαθμό, δημοσιευμάτων, περί κρίσης -ιδιαίτερα περί ελέγχου κίνησης κεφαλαίων και περί κλειστών τραπεζών- δεν υπήρξαν αξιοσημείωτες ακυρώσεις κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς από την Αυστρία, η οποία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της των 8,5 εκατομμυρίων κατοίκων, βρίσκεται στην πρώτη θέση από άποψη αφίξεων επισκεπτών στην Ελλάδα.