Τουρκικό πλοίο χτύπησε ελληνική κανονιοφόρο-Περίεργη σύγκρουση στο Αιγαίο κοντά στη Λέσβο

Κατά παράβαση κάθε κανόνα ο Τούρκος καπετάνιος κινήθηκε προς στον ελληνικό πολεμικό πλοίο – Στη συνέχεια το τουρκικό εμπορικό πλοίο έστριψε προς τα τουρκικά ύδατα και απομακρύνθηκε – Το τουρκικό πλοίο χτύπησε την κανονιοφόρο “Αρματωλός” στο μεσόστεγο Ευτυχώς δεν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των μελών του πληρώματος Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού μετείχε σε επιχείρηση του ΝΑΤΟ

Το περιστατικό έγινε στις τέσσερις τα ξημερώματα. Ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο πλησίασε από αριστερά στη θέση όπου κινούνταν μια ελληνική κανονιοφόρος και κατά παράβαση κάθε κανόνα έπεσε πάνω της. Η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού υπέστη ζημιές στο μεσόστεγο, ωστόσο ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Το ελληνικό πολεμικό μάλιστα συνεχίζει την αποστολή του καθώς βρίσκεται σε περιπολία στο πλαίσιο επιχείρησης του ΝΑΤΟ.

«Περίεργο περιστατικό»

Το τουρκικό εμπορικό με την επωνυμία “ ΚΑRΜΑΤΕ” πλέον βρίσκεται σε τουρκικά ύδατα. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι το πλήρωμά του μετά το “ατύχημα” με το ελληνικό πολεμικό έσπευσε να αναπτύξει ταχύτητα και να απομακρυνθεί, περνώντας στα “ασφαλή” τουρκικά ύδατα.

Πηγή φωτογραφίας marinetraffic

Αυτή την ώρα, σχεδόν τέσσερις ώρες μετά το περιστατικό σύμφωνα με τα στοιχεία από το marinetraffic το τουρκικό πλοίο βρίσκεται ανοιχτά των Τουρκικών ακτών.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση πάντως είναι ότι μετά την κίνηση “ατζαμή” που έκανε ο Τούρκος καπετάνιος είναι το γεγονός ότι έσπευσε να εξαφανιστεί. Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί.

Το περιστατικό το έχει αναλάβει πλέον το Λιμενικό, ενώ σύμφωνα με το ΓΕΝ ενημερώθηκαν οι ΝΑΤΟϊκές αρχές, καθώς το σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού βρισκόταν στην περιοχή στο πλαίσιο συμμαχικής επιχείρησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ξημερώματα, λίγο μετά το περιστατικό από το υπουργείο Άμυνας ενημερώθηκε τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο πρόεδρος της; ΝΔ, γεγονός που δείχνει πως το περιστατικό αρχικά τουλάχιστον εκτιμήθηκε ως σοβαρό.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ