Το «αμαρτωλό» Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκάλας Ωρωπού ξανακτυπά

Τελικά δεν μπορεί, κάποιος το έχει καταραστεί το Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. και πέφτει συνεχώς από το ένα ατόπημα στο άλλο. Δεν φτάνει που εδώ και 5 χρόνια ζούμε με την αγωνία, υπάρχει-δεν υπάρχει, είναι νόμιμο-δεν είναι νόμιμο, έχει Ταμειακή-δεν έχει Ταμειακή, το σώνουμε-δεν το σώνουμε, ήρθε σήμερα η πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού για να μας αποδείξει ότι όλα λειτουργούν στον αέρα.

Το πρώτο θέμα προς ψήφιση που πυροδότησε σήμερα, 2 Οκτωβρίου, τη συνεδρίαση και έφερε αντιδράσεις από τα μέλη κ. Ανδρέα Μπαλόκα και κ. Διονύση Καμπιώτη, ήταν σχετικά με τη διάθεση 24.800 ευρώ για συντήρηση εφαρμογών λογισμικού από ιδιωτική εταιρεία.

Όπως επισήμανε το μέλος κ. Διονύσης Καμπιώτης, επί δικής του Προεδρίας, κατάφερε να πληρώνει το Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. στη συγκεκριμένη εταιρεία για τη «συντήρηση» 12.000 ευρώ το χρόνο, που αναλογεί περίπου σε 850 ευρώ το μήνα, μειώνοντας το κόστος από την πληρωμή των 29.000 ετησίως, που παρέλαβε. Τώρα η σημερινή διοίκηση ζητάει ψήφιση για να πληρώσει 24.800 ευρώ για τους τρεις τελευταίους μήνες του 2017, δηλαδή περισσότερα από 8.000 το μήνα.

Σαν να μη φτάνει αυτή η… δεκαπλάσια αύξηση, η εταιρεία εισχώρησε στα οικονομικά στοιχεία του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. χωρίς απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, πράξη εντελώς παράνομη.

Πρόκειται, σαφώς για ανάθεση του έργου με χρονικό ορίζοντα τριών μηνών η οποία όμως επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθεί χωρίς να τηρηθεί, απολύτως κανένα από τα 21 προαπαιτούμενα, τα οποία προβλέπει η κείμενη νομοθεσία για να είναι νόμιμη η ανάθεση ενός έργου.

Όταν ο κ. Δ. Καμπιώτης ρώτησε τον Πρόεδρο κ. Αν. Θεοδώρου προς τι αυτό το υπέρογκο ποσό και γιατί ανέλαβε η εταιρεία εργασία χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες νόμιμες ενέργειες, εκείνος απάντησε ότι… δεν μπορεί να απαντήσει.

Μετά από αυτή την… υπεύθυνη και σοβαρή τοποθέτηση του Προέδρου για το θέμα, το μέλος κ. Σπύρος Δάβρης ζήτησε την αναβολή του θέματος, καθώς, όπως είπε, δεν μπορεί να ψηφίσει αν πρώτα δεν εξετάσει τα στοιχεία, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό.

Ο κ. Αν. Μπαλόκας άσκησε κι αυτός δριμεία επίθεση στον Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να έρχεται μία εταιρεία και να αναλαμβάνει ένα  έργο ερήμην των μελών του Δ.Σ. και να θέλει μετά να καταθέσει τα αναγκαία έγγραφα νομιμοποίησης της ανάθεσης. Μάλιστα είπε την ιστορική φράση «Δεν έχουμε Καμπιώτη και κλαίμε», λέγοντας ότι τώρα δικαιώνεται η πολιτική του ως Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω.

Το δεύτερο θέμα στο οποίο αντέδρασαν Μπαλόκας-Καμπιώτης αφορούσε στο εφ’ άπαξ αποζημίωση 13.000 ευρώ σε δικαιούχο υπάλληλο του Λιμενικού Ταμείου, που αποχώρησε από την υπηρεσία. Ενώ έπρεπε εδώ και δύο χρόνια να λάβει την αποζημίωση του, καθώς υπήρχε στον προϋπολογισμό του 2015, όχι μόνο δεν πληρώθηκε, αλλά ήρθε θέμα σήμερα προς ψήφιση η αφαίρεση του εφ ‘άπαξ του από τον προϋπολογισμό του 2017.

Ανέντιμη, ανήθικη και προφανώς παράνομη χαρακτήρισε ο Δ. Καμπιώτης την πράξη αυτή, ενώ ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Θεοδώρου είπε ότι το θέμα θα επανεξεταστεί για τον προϋπολογισμό του 2018.

Οι κύριοι Μπαλόκας και Καμπιώτης ζήτησαν από τον πρόεδρο κ. Θεοδώρου να τους δώσει τα πορίσματα των δύο ελέγχων των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, κάτι που αρνήθηκε να κάνει.