Το Γυμνάσιο & Λύκειο Καπανδριτίου στη διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό

Στη διαδήλωση ενάντια στη λειτουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό συμμετείχαν, σήμερα, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου,  οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Καπανδριτίου του Δήμου Ωρωπού, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους.

Οι μαθητές, κρατώντας μαύρες σημαίες και με σύνθημα “Μη θάβετε το μέλλον μας με σκουπίδια” , διαμαρτυρήθηκαν για την εγκατάσταση του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, μαζί με συμμαθητές τους από τα σχολεία Νέας Μάκρης, Βαρνάβα, το Γραμματικού  και Μαραθώνα, υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία του θα οδηγήσει την περιοχή σε υποβάθμιση. Επίσης υποστήριξαν ότι δεν έχουν τηρηθεί οι περιβαλλοντικοί όροι που απαιτούνται για την λειτουργία του.

Με αφετηρία τον Τύμβο Μαραθώνα, κατέληξαν στο Δημαρχείο Νέας Μάκρης. Οι μαθητές πέταξαν σακούλες με σκουπίδια και αυγά στο Δημαρχείο Μαραθώνα. Μετά όμως το πέρας της διαδήλωσης, οι μαθητές, μάζεψαν όλες τις σακούλες και τις τοποθέτησαν μέσα σε μπλε κάδους, με τους οποίους έκλεισαν την κεντρική είσοδο του Δημαρχείου.

Να σημειώσουμε ότι το Γυμνάσιο και Λύκειο Καπανδριτίου, από χθες, τελούσε υπό κατάληψη σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της απόφασης της Περιφέρειας Αττικής για την λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

Πρόκειται για μια σημαντική κινητοποίηση, που βρίσκει ενωμένα τα νέα παιδιά που αγωνίζονται για το μέλλον τους και προσπαθούν να αντισταθούν στην περιβαλλοντική καταστροφή, που θα επιφέρει τον αφανισμό μιας ολόκληρης περιοχής.

Η σημερινή διαδήλωση δεν ήταν παρά μόνο η αρχή, καθώς ο δίκαιος αγώνας τους συνεχίζεται.