Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες σοκ του Σαρωνικού-Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες καταστροφής από τη ρύπανση που προκάλεσε στα ύδατα και τις παραλίες η διαρροή μαζούτ από το «Αγία Ζώνη ΙΙ» που βυθίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Από τις ακτές της Σαλαμίνας, που μαύρισαν στην κυριολεξία από τα πετρελαιοειδή, τεράστιο κομμάτι 400 τ.μ. έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι τις παραλίες του Αγίου Κοσμά και της Γλυφάδας, τη στιγμή που εκφράζονται φόβοι ότι η μόλυνση θα φτάσει και σε άλλες περιοχές.

Οι εικόνες με τη μαυρισμένη θάλασσα της Σαλαμίνας αποτυπώνονται σε βίντεο των βρετανικών BBC και Independent, που μεταφέρουν το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής. Στο βίντεο το BBC δείχνει την καταστροφή στη Σαλαμίνα και τονίζει την αγανάκτηση των κατοίκων, που αναρωτιούνται αν οι ακτές του νησιού τους θα καταφέρουν να επανέλθουν.

Η εικόνα ενός πουλιού που παλεύει να βγει από τα νερά συγκλονίζει.

Όπως σημειώνει το BBC στο τέλος του βίντεο, «δεν είναι σίγουρο τι προκάλεσε τη βύθιση του πλοίου».

Δραματικές εικόνες από drone και στο βίντεο που δημοσιεύει ο Independent δείχνει τα πετρελαιοειδή να σκάνε στις ακτές. «Η πετρελαιοκηλίδα μετατρέπει ελληνικό νησί σε μαύρο κόλπο και θεωρείται περιβαλλοντική καταστροφή», αναφέρει ο Independent, σημειώνοντας ότι πιστεύεται πως θα επηρεάσει χιλιάδες ζώα.

To βίντεο που δημοσιεύει ο Independent:

Στο ρεπορτάζ του το Reuters κάνει λόγο για «μια πυκνή πετρελαιοκηλίδα που μέχρι την Τετάρτη είχε καλύψει τις ακτές της Αθηναϊκής Ριβιέρας επί αρκετά χιλιόμετρα», ενώ το AP δημοσιεύει συγκλονιστικές εικόνες της καταστροφής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AP Photo/Petros Giannakouris

Comments are closed.