Το διάβημα Σαμαρά στον Μητσοτάκη πάγωσε τον ανασχηματισμό

Έντονες ήταν οι εσωκομματικές διεργασίες εντός της ΝΔ, ιδιαίτερα τις τελευταιες ήμερες που ο ανασχηματισμός θεωρούταν προ των πυλών,

Η «Εστία», βλέπει παρασκήνιο πίσω από το πάγωμα του ανασχηματισμού με βασικό υποκινητή τον Πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τις κόκκινες γραμμές που έχει βάλει όσον αφορά τον ανασχηματισμό.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας κυκλοφορεί με τίτλο «Διάβημα Σαμάρα σε Κυριάκο για Κεραμέως, Άδωνι, Βρούτση», εξηγεί σε εκτενές ρεπορτάζ της τι ζήτησε για τα τρία αυτά πρόσωπα ο πρώην πρωθυπουργός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως αναφέρει, απέστειλε μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου μέσω τρίτου , προειδοποιώντας ότι τυχόν απομάκρυνση ή υποβάθμιση των πολιτικών του τέκνων θα αποτελέσει αιτία πολέμου, ζητώντας συγχρόνως αξιοποίηση και βουλευτών της επιρροής του.

Συγκεκριμένα, μια από τις επιθυμίες του Αντώνη Σαμαρά είναι η μετακίνηση της Νίκης Κεραμέως στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Επιπλέον, ο Αντώνης Σαμαράς βάζει βέτο για την μη απομάκρυνση και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ενώ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πληροφορία ότι η μέριμνα που επιδεικνύει για τον Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν πιο… χαλαρή.

Όπως γράφει πάντα η «Εστία» σε όσα συμβαίνουν στο προσκήνιο και το παρασκήνιο του κυβερνώντος κόμματος, από την απάντηση Μητσοτάκη στα αιτήματα Σαμαρά θα κριθούν πολλά, σε κάθε περίπτωση είναι η πρώτη οριακή στιγμή στα εσωκομματικά της ΝΔ.

Στον επίλογο του ρεπορτάζ της η «Εστία» θεωρεί ότι η πλευρά Μητσοτάκη έριξε ήδη την πρώτη, προειδοποιητική βολή, καθώς η ΕΡΤ μετέδωσε πρώτη την πληροφορία για τη δίωξη του συζύγου της Ελένης Ράικου, με την κατηγορία της παράνομης συνταγογράφησης ύψους 1,7 εκατ. ευρώ.