Το δώρο των… 13 ευρώ που έκαψε το 19χρονο μοντέλο με τα ναρκωτικά

Την ώρα που η καλλονή της Λέσβου βρίσκεται προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές ανηλίκων Lai King του Χονγκ Κονγκ με την ποινή ακόμα και των ισοβίων να την απειλεί, η προσπάθεια των δικών της προσανατολίζεται στο να εντοπίσουν τον… χαμένο κρίκο στην αλυσίδα των γεγονότων, ερευνώντας πώς η 19χρονη κέρδισε σε έναν μυστηριώδη διαγωνισμό το πολύωρο ταξίδι, αλλά και ποιος τελικά το χρηματοδότησε.

Ως τώρα δεν έχει διευκρινιστεί πώς ξεκίνησε η επικίνδυνη περιπέτεια των μακρινών αεροπορικών ταξιδιών και πώς η 19χρονη βρέθηκε από την Καλαμάτα, μέσω πτήσης από τη δυτική Ευρώπη, στην Αιθιοπία και από εκεί στην Απω Ανατολή, φορτωμένη με 2,6 κιλά κοκαΐνη. Φίλοι της από τη Λέσβο αναφέρουν ότι το μόνο που ήξεραν ήταν ότι η 19χρονη τους αποχαιρέτησε για να σπουδάσει παραϊατρικό επάγγελμα σε ΙΕΚ της Καλαμάτας. Μετά την αναχώρησή της, κυκλοφόρησε η φήμη ότι κέρδισε έναν διαγωνισμό ταξιδιών με την ονομασία world star και ότι θα μπορούσε να γυρίσει τον κόσμο με… 13 ευρώ! Βέβαια, κανείς δεν έχει εντοπίσει ακόμη αυτόν τον διαγωνισμό.

«Από την ώρα που έφυγε από το νησί χάσαμε επαφές και ξέρω ότι γνώρισε έναν τύπο και άρχισαν τα μεγάλα ταξίδια. Δεν ξέρω τώρα αν όλο αυτό είναι μέρος κομπίνας» λέει ένας από τους φίλους της. Ως πιθανότερο σενάριο εξετάζεται κάποιος να «φούσκωσε» τα μυαλά της όμορφης Ειρήνης, καλλιεργώντας το όνειρό της για καριέρα στο μόντελινγκ.

«Πιστεύω πως όλα αυτά τα ζει γιατί κάποιοι της έβαλαν αέρα στο μυαλό με μεγάλα πράγματα. Μακάρι να γνωρίζαμε ποιοι είναι, για να βοηθηθεί το κορίτσι» συμπληρώνει άλλος φίλος της.

«Κάποιος προσέγγισε τη 19χρονη και της παρέδωσε τον σάκο με τα ναρκωτικά, χωρίς εκείνη να γνωρίζει πού έχει εμπλακεί» εκτιμά ο δικηγόρος της οικογένειας, Σάκης Κεχαγιόγλου, και ζητά άρση του απορρήτου των επικοινωνιών της, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι ήταν αυτοί που γέμισαν τον σάκο της με κόκα.

Ο αστυνομικός στην Ασφάλεια Μυτιλήνης πατέρας της και η μητέρα της δεν μπορούν να πιστέψουν τη συμφορά που τους βρήκε και πιστεύουν ότι το παιδί τους έπεσε θύμα μαφιόζων ναρκεμπόρων. Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί του νησιού κάνουν έρανο για να βοηθήσουν τον πατέρα της Ειρήνης, ώστε να μπορέσει να βγάλει εισιτήριο για το Χονγκ Κονγκ και να βρεθεί κοντά στην κόρη του.