Το «εικονικό» τιμολόγιο που άναψε φωτιές στο Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού Ωρωπού

Φωτιές άναψε ένα «εικονικό» τιμολόγιο του ΝΠΔΔ Πολιτισμού Ωρωπού, κατά τη συνεδρίαση, χθες, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού, όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του Νομικού Προσώπου, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και αντιπαράθεση μεταξύ της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Δυναμικής Πολιτείας» κ. Άγγελος Χατζηιωάννου κατήγγειλε ότι το ΝΠΔΔ και Πολιτισμού ζήτησε και πήρε «εικονικό» τιμολόγιο, από επιχείρηση άλλου Δημοτικού Συμβούλου, για να καλύψει ανάγκη που αφορούσε τον καθαρισμό του Βρεφονηπιακού Σταθμού Καλάμου.

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού κ. Μιχάλης Τόλιας παραδέχτηκε, με ειλικρίνεια και καθαρά, αναλαμβάνοντας και την όποια ευθύνη απορρέει από την πράξη αυτή, ότι πράγματι συνέβη το γεγονός, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να πληρωθούν οι εργασίες καθαρισμού στο σταθμό, ώστε να λειτουργήσει όπως έπρεπε την 1η Σεπτεμβρίου. Μάλιστα ευχαρίστησε δημόσια τον κ. Θεοδώρου για την εξυπηρέτηση που του έκανε. Ενώ προέβη και σε μια αμφίσημη δήλωση ότι «Εάν πολλοί άλλοι έκαναν το ίδιο δεν θα φτάναμε σήμερα στο σημείο που είμαστε σαν χώρα».

Η δήλωση αυτή του κ. Μιχ. Τόλια προκάλεσε την έντονη αντίδραση, καταρχήν, του καταγγέλλοντος κ. Άγγ. Χατζηιωάννου, ο οποίος αμφισβήτησε τον προϋπολογισμό και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Δημοτική Αρχή.

«Πρέπει να αντιληφθείτε» είπε ο κ.  Χατζηιωάννου ότι «δεν υπάρχει το γραφείο μου κ. Τόλια. Είστε ένοικοι και διαχειριστές και τα χρήματα που διαχειρίζεστε  είναι  των πολιτών κι όχι δικά σας».

Στην αντεπίθεση πέρασε και ο Επικεφαλής της «Δυναμικής Πολιτείας» κ. Γιώργος Γιασημάκης, ο οποίος έκανε λόγο για «απύθμενο θράσος του Προέδρου του ΝΠΔΔ και Πολιτισμού» και κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή  «για αλαζονεία». Λέγοντας ότι «Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ομολόγησε μόνος του ότι ένας άλλος Δημοτικός Σύμβουλος εξέδωσε εικονικό τιμολόγιο. Βεβαίως, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός έπρεπε να λειτουργήσει, αλλά νόμιμα. Όχι όπως θέλετε εσείς. Όλα πρέπει να λειτουργούν νόμιμα, διαφορετικά δεν θα έπρεπε να υπήρχαν νόμοι».

Ο κ.  Γιασημάκης αμφισβήτησε τη διαχείριση συνολικά των οικονομικών του Δήμου λέγοντας ότι «δεν μπορεί να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουν  γίνει κι άλλες παρόμοιες πράξεις» και είπε ότι θα ελεγχθεί άμεσα από την παράταξή του η διαχείριση του ΝΠΔΔ Πολιτισμού του Δήμου Ωρωπού, ώστε να διαπιστωθεί ένα υπάρχουν κι άλλα παρόμοια τιμολόγια.

Ο κ. Τόλιας απάντησε ότι το γραφείο του και οι υπάλληλοι του Νομικού Προσώπου είναι στη διάθεσή του για τον οποιοδήποτε έλεγχο εγγράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό του τιμολογίου ανέρχεται στο ποσό των 350 ευρώ, συν Φ.Π.Α.