Το ελληνικό ποδόσφαιρο γλιτώνει το Grexit – Έκανε πίσω ο Κοντονής

13.4.2016

Με μια Ζακυνθινή, επτανησιακή  «ντρίπλα» ο Υφυπουργός Αθλητισμού Στ Κοντονής «έκρουσε πρύμνα» και φαίνεται ότι βρέθηκε η χρυσή τομή για να μην οδηγηθεί το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο σε  Grexit με την επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας.

 Μετά από το πέρας της συνάντησης με τους εκπροσώπους της ΕΠΟ και των διεθνών Ομοσπονδιών ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για το αποτέλεσμα της συνάντησης.

Ο κ. Κοντονής μετέφερε στον Πρωθυπουργό τις θέσεις της FIFA και της UEFA και εκείνος με τη σειρά του έδωσε την έγκριση για τη συνέχιση της διοργάνωσης του Κυπέλλου με βάση τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές .

 Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, μέλος της επιτροπής εθνικών ομοσπονδιών της FIFA, με δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης με τον Στάυρο Κοντονή υποστήριξε ότι υπάρχει συμφωνία για να αρχίσει ξανά το κύπελλο, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

«Δεν έχουμε συμφωνήσει για τον τελικό. Επαναλαμβάνω ότι υπάρχει η δέσμευση να αρχίσει ξανά το Κύπελλο. Θα δούμε πως θα γίνει ο τελικός. Ισως εκτός Αθήνας, ίσως χωρίς κόσμο, ίσως με παιδιά στις εξέδρες. Μέχρι την Παρασκευή ο κ. Κοντονής αποφασίζει οριστικά την επανέναρξη του Κυπέλλου, αφού μιλήσει με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, η ΕΠΟ θα αποσύρει την προσφυγή στο ΣτΕ και εμείς θα συνεργαστούμε με την ΕΠΟ για να εναρμονιστεί το καταστατικό με εκείνο της FIFA».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Γκιρτζίκης, τόνισε: «Ας μη βιαζόμαστε μέχρι την Παρασκευή. Δεν θα πω αν το ποδόσφαιρο βγαίνει ηττημένο. Το θέμα είναι να έχουμε ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να σας το πω με βεβαιότητα. Ίσως έχει αποφευχθεί το Grexit. Εμείς κάναμε προσφυγή στο ΣτΕ για το Κύπελλο. Από τη στιγμή που θα γίνει, δεν υπάρχει λόγος προσφυγής. Προλαβαίνουμε να τελειώσουμε με το Κύπελλο, αρκεί να το οριστικοποιήσουμε την Παρασκευή».

Έτσι θα αρχίσει ξανά το κύπελλο

Μετά το πέρας της συνάντησης Κοντονή με εκπροσώπους της FIFA και το προεδρείο της ΕΠΟ, διευρινίστηκαν από το υπουργείο οι όροι και τα βήματα της συμφωνίας προκειμένου να αποφευχθεί το Grexit με την επανεκκίνηση του κυπέλλου.

Το υπουργείο περιμένει μέσα σε 48 ώρες να έρθει από τη FIFA επιστολή η οποία θα διευκρινίζει τις αλλαγές που θα γίνουν σχετικά με τον κανονισμό, τη διαιτησία, τα πειθαρχικά και τον κώδικα δεοντολογίας.

Η ΕΠΟ αύριο θα αποσύρει την προσφυγή στο συμβούλιο της επικρατείας και θα κάνει αίτηση θεραπείας για την επανεκκίνηση του κυπέλλου. Εν συνεχεία η απόσυρση θα κοινοποιηθεί στον υφυπουργό.

Τότε, ο υφυπουργός αθλητισμού θα αποφασίσει την επανέναρξη του κυπέλλου μέχρι την Παρασκευή.

Οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών ή με παιδιά στην εξέδρα. Υπάρχει σκέψη ο τελικός να γίνει με ξένο διαιτητή.

Από την επόμενη Τετάρτη επιτροπή της FIFA θα έρθει στην ΕΠΟ για να εναρμονιστεί το καταστατικό της ελληνικής ομοσπονδίας με τα ισχύοντα στη FIFA. Μέσα σε 20 ημέρες θα παραπέμψει τους επτά εμπλεκόμενους στην εγκληματική οργάνωση, για να εξεταστούν οι υποθέσεις τους από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ.