Το ζήτημα για το Χώρο Λατρείας στο Σχηματάρι έφερε ο κ. Λάζαρος Μαυράκης στο Δημοτικό Συμβούλιο Τανάγρας

5.5.2016

Το θέμα της ανέγερσης χώρου λατρείας των οπαδών του Σιχισμού στην περιοχή του Σχηματαρίου έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Μαΐου ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τανάγρας και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ” κ. Λάζαρος Μαυράκης, μετά από σχετικό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική εφημερίδα μας “Άποψη τώρ@” το οποίο περιελάμβανε και την επιστολή που απέστειλε στην εφημερίδα ο πληρεξούσιος δικηγόρος των ιδιοκτητών κ. Ιωάνννης Καλαβρής .

Ο κ. Μαυράκης ζήτησε διευκρινήσεις από τον Δήμαρχο Τανάγρας κ. Βασίλη Περγάλια και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Ηλία Δημητρίου. Οι απαντήσεις που έλαβε αφήνουν πολλά θέματα ανοικτά, στα οποία οφείλει η Δημοτική Αρχή με σαφήνεια να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις ώστε οι πολίτες του Δήμου να γνωρίζουν τι ακριβώς θα ανεγερθεί στην περιοχή του Σχηματαρίου, από ποιους και ποια η χρήση του.

Η Δημοτική Παράταξη “Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ” εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το θέμα την οποία γνωστοποίησε και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Δημοτικής Παράταξης “Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ”  έχει ως ακολούθως:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τανάγρας της 04.05.2016, πριν από τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ενημερώθηκε από τον κ. Λάζαρο Μαυράκη, Δημοτικό Σύμβουλο, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ο ΔΗΜΟΣ στους ΠΟΛΙΤΕΣ» για τον υπό κατασκευή Χώρο Λατρείας των Ινδών και οπαδών του Σικχισμού.

ΧΩΡΟΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΣΙΚΧΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

Από τον κ. Μαυράκη κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο επιστολή που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα «ΑΠΟΨΗ ΤΩΡΑ», με αποστολέα τον πληρεξούσιο δικηγόρο των ιδιοκτητών κ. Ιωάννη Καλαβρή.

Από τον εκπρόσωπο των αγοραστών, μεταξύ άλλων αναφέρεται πως ιδιοκτήτης του ακινήτου είναι ο «Ινδικός Θρησκευτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Οινοφύτων (ΣΧΡΙ ΓΚΟΥΡΟΥ ΝΑΝΑΚ ΝΤΕΒΤΖΙ)» και ο χώρος που κατασκευάζεται «δεν θα είναι ένας χώρος αποκλειστικά λατρείας, αλλά ένας χώρος που ουσιαστικά θα συνευρισκόμαστε όλα τα μέλη του σωματείου μας για όλους τους σκοπούς του συλλόγου μας».

Από το δήμαρχο κ. Βασίλη Περγάλια και τον αντιδήμαρχο κ. Ηλία Δημητρίου ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο πως έχει αναθεωρηθεί η οικοδομική άδεια που είχε εκδοθεί από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη κ. Παρασκευά Γεωργίου του Ευαγγέλου και πως ο Δήμος θα ασχοληθεί με το θέμα του Χώρου Λατρείας και του Χώρου Εστίασης μετά την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών και όταν θα ζητηθεί από το Δήμο η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας των δραστηριοτήτων που αναφέρονται στην επιστολή του εκπροσώπου των αγοραστών.

Στα ερωτήματα του κ. Μαυράκη προς τους κυρίους Περγάλια και Δημητρίου,

α) εάν έχει αδειοδοτηθεί από το Δήμο ο χώρος που ήδη μισθώνεται, πλησίον του εργοστασίου της PEPSI, από τον Ινδικό Θρησκευτικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Οινοφύτων και

β) τι θα πράξουν αν οι εγκαταστάσεις αρχίσουν να λειτουργούν χωρίς να υποβληθεί αίτημα αδειοδότησης των δραστηριοτήτων, δεν δόθηκαν απαντήσεις από το Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

 

Δήλεσι 05-05-2016

 ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»

ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα από 11.3.2016 της εφημερίδας “Άποψη τώρ@” :

http://www.apopsi-tora.gr/2016/03/ακτίνα-φωτός-για…ανέγερση-του-πολ/