Το ζεϊμπέκικο του Γιώργου στη Σύμη

 

25.7.2016

Συνέβη κι από  τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου ο οποίος μας έβαλε στα μνημόνια για να μας σώσει. Το βράδυ της 15ης Ιουλίου όταν στην γείτονα Τουρκία ελάμβανε χώρα το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν αυτός βρίσκονταν στη Σύμη και χόρευε  ζεϊμπέκικο με την παρέα του σε γνωστή ψαροταβέρνα.

Όπως λένε οι πληροφορίες μετά από ένα πλούσιο δείπνο με μικρά ψαράκια, συμιακό γαριδάκι, τοπικούς μεζέδες και εκλεκτά λευκά κρασιά, το κέφι άναψε και ο πρώην πρωθυπουργός σηκώθηκε για ζεϊμπέκικο, ξεσηκώνοντας όλο το μαγαζί.

Το τραγούδι που έκανε τον Γιώργο Παπανδρέου να σηκωθεί και να χορέψει ήταν η «Συννεφιασμένη Κυριακή» του Βασίλη Τσιτσάνη. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με το γνωστό χορευτικό του στιλ, έκανε τις στροφές που απαιτεί το ζεϊμπέκικο, με φίλους, συνεργάτες, πελάτες, αλλά και προσωπικό του εστιατορίου να χτυπούν παλαμάκια, να σπάνε κατά δεκάδες τα πιάτα και να τον αποθεώνουν.

Προφανώς κανείς δεν είχε φροντίσει να ενημερώσει τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος αναζητά τρόπο για να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή, ότι στη γειτονική μας Τουρκία τα τανκς είχαν βγει στους δρόμους και ο στρατός προσπαθούσε να ανατρέψει τον Ταγίπ Ερντογάν. Εκτός κι αν ο Γιώργος είχε ενημερωθεί από τον Ερντογάν ότι το πραξικόπημα ήταν στημένο για να καθαρίσει το τοπίο από τους εχθρούς του και να καταστεί σουλτάνος, οπότε  δεν έκρινε σκόπιμο να χαλάσει το κέφι του.