Με βραβεύσεις το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Βοιωτίας έκοψε την Βασιλόπιτα

Με μια υπέροχη εκδήλωση, το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Βοιωτίας, έκοψε, την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, παρουσία του ιδρυτή του, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερωνύμου Β’,  την Κυριακή 29 Ιανουαρίου.

Ήταν η πρώτη δια ζώσης συνάντηση των μελών του ΚΕΜΒ, καθώς ιδρύθηκε εν μέσω πανδημίας και όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνταν με τηλεδιάσκεψη. Με την ευκαιρία βραβεύτηκαν οι εργασίες των μαθητριών και μαθητών από τη Θήβα, τη Λιβαδειά, τη Δαύλεια, τον Ορχομενό, την Αράχωβα, το Δίστομο, το Ακραίφνιο και την Ασωπία με θέμα: “Η σημασία της Επανάστασης του 1821 και η συμβολή της Βοιωτίας σε αυτήν”.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδίας κ.κ. Γεώργιος.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμος ο Β’,  ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο του ΚΕΜΒ που έρχεται να καλύψει ένα κενό την ανάδειξη της πολιτισμικής πολιτιστικής οικονομικής και κοινωνικής προσφοράς των Βοιωτών στην ιστορία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Για τον ρόλο της Βοιωτίας στην Επανάσταση του 1821 μίλησε ο Δήμαρχος Θηβαίων Γ. Αναστασίου.

Επίσης μίλησαν για τις δράσεις του ΚΕΜΒ ο Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Ιωάννης Μπράμης και εκ μέρους της επιτροπής κριτών για τον διαγωνισμό Ομότιμος Καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας του ΕΚΠΑ κ. Β. Καραποστόλης καθώς και εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, ο οποίος αναφέρθηκε στη Εθνική Παλιγγενεσία.

Μετά την βράβευση τραγούδησε η Χορωδία του Ιερού Προσκυνήματος του Ναού Ευαγγελιστή Λουκά.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Βουλευτές του Νομού Αν. Κουτσούμπας, Γ. Πούλου και Γ. Μουλκιώτης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φ. Σπανός, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας  Φ. Παπαθωμά, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σπ. Νικολάου, ο Δήμαρχος Λειβαδιάς Γ. Ταγκαλέγκας, ο Δήμαρχος Αλιάρτου Γ. Ντασιώτης, η Πολιτευτής Λ. Θεοδώρου, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ιωάννης Δαλαβούρας με την παράταξη του Κώστα Μπαρκόπουλου,  Εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και πλήθος κόσμου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε το Μέλος του Δ.Σ. ΚΕΜΒ Κ. Αγγελόπουλος.