Το κλειδί της πόλης θα δώσει στον κ. Αθ. Μαρτίνο ο Δήμος Ωρωπού και θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Ωρωπού

Το κλειδί της πόλης προτίθεται να δώσει αλλά και Επίτιμο Δημότη Ωρωπού να ανακηρύξει τον εφοπλιστή κ. Αθ. Μαρτίνο ο Δήμος Ωρωπού, για την ανεκτίμητη κοινωνική προσφορά του στον τόπο. Η τιμητική τελετή θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα, κατά την εκδήλωση των εγκαινίων των νέων ιατρείων του ΙΚΑ, σε κτίριο που βρίσκεται στο χώρο των παλαιών φυλακών, θα πραγματοποιηθεί η τιμητική τελετή.

Ο κ. Αθ. Μαρτίνος έχει ενισχύσει ποικιλοτρόπως το Δήμο Ωρωπού, τα τελευταία χρόνια, με έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών. Τελευταία προσφορά του η ανακαίνιση και ο ιατρικός εξοπλισμός του κτιρίου των νέων ιατρείων  του ΙΚΑ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωρωπού στη συνεδρίαση  της 29ης Νοεμβρίου, προχώρησε στην τελευταία, απαραίτητη, ενέργεια για να ολοκληρωθούν οι προϋποθέσεις για την λειτουργία των νέων ιατρείων  του  ΙΚΑ, με την παραχώρηση, κατά πλειοψηφία, του χώρου  στο Υπουργείο Υγείας.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο εξήρε το κοινωφελές πολυδιάστατο έργο του κ. Αθ. Μαρτίνου στο Δήμο λέγοντας: «Ο κ. Μαρτίνος με μεγάλη χαρά και χαμόγελο αποδέχτηκε την πρόταση του Δήμου για να βοηθήσει οικονομικά την ανακαίνιση και διαμόρφωση του κτιρίου των νέων ιατρείων του ΙΚΑ. Προσφέρθηκε παράλληλα να βοηθήσει και στον εξοπλισμό του. Ένα μεγάλο μπράβο σε έναν σεμνό άνθρωπο που αποφεύγει τη δημοσιότητα. Ο Δήμος όμως θα πράξει ό,τι περισσότερο μπορεί, για να τιμήσει την μεγάλη  προσφορά του στον τόπο μας, κατά την ημέρα των εγκαινίων».

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος κ. Γ. Οικονομάκος τόνισε ότι η  δική του Δημοτική Αρχή  ήταν εκείνη η οποία ξεκίνησε τον αγώνα για να παραμείνουν τα   ιατρεία του ΙΚΑ στον Ωρωπού των έξι χιλιάδων κατοίκων και να μην μεταφερθούν στο Καπανδρίτι και να ενταχθούν στον ΕΟΠΠΥ, επειδή δεν είχαν ιδιόκτητο κτίριο Σήμερα το έργο των νέων ιατρείων έγινε πραγματικότητα με τη συμβολή αυτού του σπουδαίου ανθρώπου και ευεργέτη  κ. Αθ. Μαρτίνου.»

Ο επικεφαλής της Παράταξης «Δυναμική Πολιτεία» κ. Γ. Γιασημάκης, ο οποίος είναι  ο Διευθυντής και Ελεγκτής γιατρός στα Ιατρεία του ΙΚΑ Ωρωπού, τόνισε ότι « Πρόκειται για  ένα μεγάλο έργο για την περιοχή που γίνεται πραγματικότητα. Χωρίς τον  κ. Μαρτίνο δεν θα είχε πραγματοποιηθεί.

Ξεκινήσαμε το έργο με την ανακαίνιση του κτιρίου, όπου είχε ζητηθεί από τον κ. Μαρτίνο να συνδράμει με το ποσό των 70 χιλ. ευρώ. Τελικά η ανακαίνιση έφτασε  περίπου τις 400 χιλιάδες και ο εξοπλισμός περίπου τις 300 χιλιάδες ευρώ. Οφείλω να πω ως γιατρός ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε αυτόν τον άνθρωπο και προτείνω  να δοθεί το όνομα του στα ιατρεία.

Τα νέα ιατρεία του ΙΚΑ Ωρωπού θα έχουν εννιά τμήματα: Δύο Γενικής Ιατρικής, Μικροβιολογικό, Οδοντιατρικό, Παιδιατρικό, Ορθοπεδικό, Καρδιολογικό, Επειγόντων Περιστατικών και  Γυναικολογικό. Ταυτόχρονα δημιουργούνται 5 θέσεις Επικουρικών ιατρών».

Ο κ. Γιασημάκης επεσήμανε ότι «ο Δήμος  Ωρωπού με  αυτή την παραχώρηση των νέων ιατρείων του ΙΚΑ μπορούν να έρθουν γιατροί  και ,κυρίως, αναβαθμίζονται τα ιατρεία σε Αυτόνομη Μονάδα Πρωτοβάθμιας Ιατρικής Φροντίδας, όπου μαζί με τα ιατρεία της γειτονίας θα προσφέρουν  μια ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα εξαιρετικά αναβαθμισμένη».

Τόνισε μάλιστα ότι το Σεπτέμβριο του 2015 το ΙΚΑ Ωρωπού ήταν υπό κλείσιμο. Υπήρχαν μόνο δύο γενικοί γιατροί και οι πόρτες έκλειναν με γάζες. «Ευχαριστώ» είπε «τον Αντιδήμαρχο κ. Αν. Γαζβινιάν ο οποίος πρόσφερε χαρτί, εκτυπωτικό και άλλα είδη για τη λειτουργία των ιατρείων, τον Αντιδήμαρχο κ. Δημ. Τζεβελέκο, τον Αντιδήμαρχο κ. Δ. Βελτανιώτη αλλά και τους εθελοντές για την ανακατασκευή του, όπως και τους δωρητές ώστε να λειτουργούν ευπρεπώς τα ιατρεία μέχρι σήμερα».

Επίσης είπε ότι  έχει πάρει τη δέσμευση – υπόσχεση της κας Σκύρα ότι τα νέα ιατρεία του ΙΚΑ Ωρωπού θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι τις 10 το βράδυ και ότι θα  πρέπει να διεκδικηθεί  να εφημερεύει  τόσο η Μονάδα Ωρωπού όσο και αυτή του Καπανδριτίου.

Μετά από πρόταση των κ. Γιασημάκη και κ. Οικονομάκου και διαβούλευση, ο κ. Ρούσσης αποδέχτηκε την πρόταση τους να μπει στην τελική απόφαση και ο όρος να μείνει ο εξοπλισμός των ιατρείων στο Δήμο Ωρωπού, αν τυχόν ποτέ, στο μέλλον, το Υπουργείο Υγείας θελήσει να  κλείσει τα ιατρεία. Ο  κ. Ρούσσης επεσήμανε ότι  «ο εξοπλισμός δεν πρόκειται να πάει ποτέ εκτός του Δήμου Ωρωπού». Μάλιστα στην τελική απόφαση  αναφέρεται ότι «Παραχωρείται ο χώρος των νέων ιατρείων του Δήμου Ωρωπού στο Υπουργείο Υγείας για την εγκατάσταση της Μονάδας Υγείας Ωρωπού (Τ. Ι), ώστε να υπάρχει απόλυτη  μελλοντική διασφάλιση ότι η Μονάδα θα παραμείνει στο Δήμο Ωρωπού.