Το λάθος μήνυμα στο κινητό ίσως δώσει απαντήσεις στο θάνατο της Μαρίας Ιατρού

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που παραμένουν αναπάντητα στην υπόθεση του θανάτου της Μαρίας Ιατρού το αυτοκίνητο της οποίας βρέθηκε στα παγωμένα νερά του Αμβρακικού στην Αμφιλοχία τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα.

Η οικογένεια της, εναγωνίως, αναζητά κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να φωτίσει την υπόθεση ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια του θανάτου της.

Το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης της Τροχαίας  Αμφιλοχίας, αποδίδει το θανατηφόρο δυστύχημα της μητέρας και την πτώση του αυτοκινήτου της στον βυθό του Αμβρακικού κόλπου,  σε μεγάλη ταχύτητα δίχως την εμπλοκή άλλου οχήματος.

Οι συγγενείς της Μαρίας σκοπεύουν αν βρουν κενά στην έρευνα, να ορίσουν δικούς τους πραγματογνώμονες που θα εξετάσουν όλα τα δεδομένα.

Σύμφωνα με μία εκδοχή, υπάρχει πιθανότητα η Μαρία να έκανε ένα λάθος που αποπροσανατόλισε τις έρευνες των πρώτων ημερών για τον εντοπισμό της. Όσο επικοινωνούσε τη μοιραία νύχτα μέσω μηνυμάτων με τον εξάδελφο της, του έγραψε:

«Είμαι Άρτα, με σταματήσανε σε μπλόκο, έχω πιει».

Πιθανόν να ήθελε να γράψει Πάτρα και να ενεργοποιήθηκε ο αυτόματος διορθωτής του κινητού της τηλεφώνου, με αποτέλεσμα να στείλει Άρτα. Αν όντως συνέβη αυτό,  τότε της έκαναν αλκοτέστ στη διαδρομή από Κόρινθο προς Πάτρα.

Μετά από έρευνα που πραγματοποίησε το «Τούνελ»,  προέκυψε ότι εκείνη τη νύχτα η Τροχαία Αυτοκινητόδρομων είχε στήσει μπλόκα στην Εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών για έλεγχο χρήσης αλκοόλ. Το όχημα όμως  που οδηγούσε η άτυχη Μαρία δεν καταγράφηκε. Πιθανότατα να την έλεγξαν και να την άφησαν να φύγει.

Η κάμερα των διοδίων στη γέφυρα του Ρίο, την καταγράφει στις 3:45 τα ξημερώματα, που σημαίνει ότι η γυναίκα πρέπει να είχε σταματήσει κάπου.

Αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, που θα δείξουν αν η άτυχη Μαρία είχε καταναλώσει αλκοόλ.