Το μοντέλο από τη Μυτιλήνη οδηγείται σε μία από τις πιο σκληρές φυλακές του Χονγκ Κονγκ

Τέλος δεν έχει ο εφιάλτης που ζει το μοντέλο από τη Μυτιλήνη, το οποίο συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο με κοκαΐνη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Η Ειρήνη σε λίγες μέρες από τώρα θα μεταφερθεί σε μια από τις σκληρότερες φυλακές της χώρας.

Εδώ και 14 μήνες βρίσκεται πίσω από τα παγωμένα κάγκελα των φυλακών του Χονγκ Κονγκ. Είναι τα δεύτερα Χριστούγεννα μακριά από την ζεστασιά της οικογένειας της. Η ψυχολογία της Ειρήνης εύθραυστη, Ειδικά τώρα που ξεκινά για εκείνη ένας νέος εφιάλτης.

Στις 22 Ιανουαρίου, ανήμερα των γενεθλίων της, η Ειρήνη που γίνεται 22 χρονών, θα μεταφερθεί από τις φυλακές ανηλίκων σε άλλες φυλακές. «Πολύ πιο δύσκολες μπορώ να πω» είχε δηλώσει ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Τα πράγματα δυσκολεύουν. Πριν δύο 24ωρα επικοινώνησε με τον δικηγόρο της .Η Ειρήνη φοβάται. Η αγωνία της μεγαλώνει, όσο πλησιάζει η 7η Μαρτίου. Η ημέρα της δίκης που θα κρίνει το μέλλον της.

Στις 7 Μαρτίου θα γίνει η δίκη και θα κρατήσει 7 ημέρες, ενώπιον 7 ενόρκων, οι οποίοι θα κρίνουν αν η Ειρήνη είναι αθώα ή όχι. «Είναι πολύ δύσκολη υπόθεση» εξηγεί ο Σάκης Κεχαγιόγλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν 22 Νοεμβρίου του 2017.Ενας τυπικός έλεγχος στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κκονγκ γίνεται η αρχή του Γολγοθά για την Ειρήνη. Συλλαμβάνεται. Στο σακίδιο υπήρχε ποσότητα κοκαΐνης 2,6 κιλών  αξίας 300.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί της περνούν χειροπέδες και οδηγείται στις φυλακές. Αντιμετωπίζει μέχρι και ισόβια. Οι γονείς της κινούν γη και ουρανό για να τη σώσουν. Της  έκαναν ακόμα και μήνυση προκειμένου να εκδοθεί στην Ελλάδα.

«Με εκμεταλλευτήκαν, δε γνώριζα για τα ναρκωτικά». Αυτό δηλώνει από την πρώτη μέρα και ελπίζει πως οι δικαστικές αρχές θα πειστούν .Η νομοθεσία στο Χονγκ Κονγκ είναι εξαιρετικά αυστηρή  σε τέτοιες υποθέσεις .Η ίδια έχει κατονομάσει στις αρχές τους ανθρώπους που την μετέτρεψαν σε «βαποράκι».

Πρώτος στη λίστα ο Ρουμάνος που γνώρισε στη Μυτιλήνη.  Σημείο κλειδί η Αντίς Αμπέμπα.Εκεί φέρεται να δόθηκε ο σάκος με τα ναρκωτικά .Εκεί τραβήχτηκε και η τελευταία φωτογραφία της Ειρήνης ένα 48ωρο πριν τη συλληψη της.

Για όλα αυτά τον τελευταίο λόγο θα έχει το ανώτατο Δικαστήριο της Κίνας.