Το Ν.Π.Δ.Δ. Ωρωπού πραγματοποίησε Ημερίδα με θέμα «Ψυχολογία και Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων»

Στο πλαίσιο του Παιδικού Φεστιβάλ Έκφρασης & Δημιουργίας 2017, το ΝΠΔΔ Πολιτισμού Περιβάλλοντος Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Ωρωπού, πραγματοποίησε, το Σάββατο το πρωί , της 27ης Μαΐου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Ωρωπού & Νέων Παλατίων, Ημερίδα με θέμα «Ψυχολογία και Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων».

Σκοπός και στόχος της ημερίδας ήταν να καλλιεργηθεί στα παιδιά από μικρή ακόμα ηλικία ή σωστή οδική παιδεία και αγωγή για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η ευαισθητοποίηση όχι μόνο των παιδιών αλλά και των γονέων, στο θέμα της οδικής ασφάλειας.

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, κ. Μιχάλης Τόλιας, εξαίροντας τη σημασία της Ημερίδας, αφού ευχαρίστησε θερμά, αφενός τους παρευρισκόμενους, αφετέρου τους εξαιρετικούς επιστήμονες ομιλητές, οι οποίοι ανιδιοτελώς προσέφεραν τον χρόνο και τις γνώσεις τους, ανέφερε πως στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση όλων μας, στην ανάγκη μίας συστηματικής και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του προβλήματος των τροχαίων στη χώρα μας, προκειμένου να επιτευχθεί δραστική μείωση στο θλιβερό κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

Την ημερίδα συντόνισε η κα Μαίρη Σαμπάνη, Φυσικός, μέλος του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Πολιτισμού Δ.Ω., υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αυλώνα «Δημήτριος Λιάκουρης » και πρόεδρος του Συλλόγου Αυλωνιτών “Το Σάλεσι”.

Οι καταξιωμένοι ομιλητές, τους οποίους, ακόμη μία φορά, θερμά ευχαριστούμε, για την παρουσία τους και τις πολύτιμες πληροφορίες τους, ήταν :

1) Η κα Μαραγκοπούλου Μαρία , Ψυχοθεραπεύτρια-Οικογενειακή Θεραπεύτρια κλινική Εκφραστική Θεραπεύτρια, Επόπτρια Θεραπευτών μέσω Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας M.Sc Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής.
2) Ο κ. Παπαπάσχος Θωμάς , Φυσικός, Διευθυντής Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης Driving Academy
3) Ο κ. Τσακανίκας Δημήτριος, Μηχανολόγος Μηχανικός Τεχνικός, Διευθυντής ΚΤΕΟ Συκαμίνου
4) Ο Αστυνόμος/ Διευθυντής κ. Ελευθεράκης Γεώργιος, Διευθυντής Τροχαίας Αστυνόμευσης του «ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ»
5) Ο κ. Μάρης Ιωάννης, Συγκοινωνιολόγος- Μηχανικός
6) Ο κ. Πανωλιάσκος Ιωάννης Αστυνόμος Α , Αναπλ. Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Νέας Ιωνίας
7) Ο κ. Μπούρας Επαμεινώνδας, Πραγματογνώμονας Τροχαίων Ατυχημάτων