Το ξέσπασμα του Χάρη Βαρθακούρη στο facebook. Τι συνέβη;

Ξέσπασε ο Χάρης Βαρθακούρης, ο γιος του Πάριου,  με κάποια σχόλια που έφτασαν στα αυτιά του.

Ο τραγουδιστής μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook έγραψε:

«Δυστυχώς διαπιστώνω πώς στην πλειοψηφία μας είμαστε ένας λαός τρομερά επιφανειακός, επιπόλαιος και απερίσκεπτος.

Δεν βγάζω την ουρά μου απ’εξω, αλλά έχω μάθει να σέβομαι. Αν δεν με έχεις πειράξει, δεν έχω λόγο να ανταποδώσω. Όχι μόνο έτσι έχω μεγαλώσει, αλλά αυτό θεωρώ ότι προστάζει η κοινή λογική.

Επίσης έχουμε χάσει κάθε μέτρο στο τι λέμε δημοσίως. Με τους φίλους μας, τους συζυγους μας, στο σπίτι μας και στην παρέα μας, μπορούμε να πούμε ό,τι θέλουμε.

Το ότι το ιντερνετ μας παρέχει τη δυνατότητα να εκφραστούμε δημοσίως, δεν σημαίνει ότι πρέπει κιόλας. Το τι κάνει ο άνθρωπος στο σπίτι του, στη ζωή του, στον εαυτό του, είναι δικαίωμά του.

Δεν πέφτει λόγος σε κανέναν τρίτο.

Η εμμονή κάποιων με την εξωτερική εμφάνιση και η βιασύνη να σχολιάσουν και να κρίνουν, χωρίς κανένα “φίλτρο” στη διατύπωση της μπούρδας τους, είναι πλέον επικίνδυνη και είναι ενδεικτική κατάντιας.

Ας (προσπαθήσουμε να) σταματήσουμε να κρίνουμε τους ανθρώπους από την εμφάνισή τους.

Υπάρχουν κακοντυμένοι πάμπλουτοι, καλοντυμένοι άφραγκοι, όμορφοι δολοφόνοι, άσχημοι άγιοι.

Ας δείξουμε πρώτοι εμείς τον σεβασμό που απαιτούμε από άλλους για τον εαυτό μας. Ας δείξουμε σεβασμό εκεί που υπάρχει αξία, τεράστιο έργο και προσφορά από πίσω. Μην ισοπεδώνουμε τα πάντα. Ας δείξουμε σεβασμό στις όποιες ιδιαιτερότητες του καθενός, που δεν μας αφορούν και δεν επηρεάζουν τη δική μας ζωή στο παραμικρό! Κανείς δεν μπορεί να “παραγγείλει” το πώς θα γεννηθεί. Αν θα είναι ψηλος, κοντός, πρασινομάτης ή αριστερόχειρας. Οι αμερικάνοι λένε “Μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του”. Αυτό είναι τροφή για σκέψη.

Η “ομορφιά” είναι υποκειμενική… και η ομορφιά δεν είναι μόνο στην εξωτερική εμφάνιση.

Ξεκινάει από μέσα μας.

Κανείς, ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ, από όσους κρίνουν, γενικώς και αορίστως, δεν είναι τέλειοι οι ίδιοι.

Μην εξωτερικεύουμε απωθημένα και συμπλέγματα. Δεν είναι ωραία εικόνα αυτή. Δεν ειναι ωραίο παράδειγμα.

Δεν θα ήθελα τα παιδιά μου να γίνουν τέτοιοι άνθρωποι. Και είμαι σίγουρος πως κανείς άλλος δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο για τα παιδιά του. Δεν υπάρχει “ο τέλειος άντρας”. Δεν υπάρχει “η τέλεια γυναίκα”.

Ας (προσπαθήσουμε να) εξισορροπήσουμε τη σημασία και τη βαρύτητα που δίνουμε στην εξωτερική εμφάνιση και για την εσωτερική. Ας (προσπαθήσουμε να) σταματήσουμε να “κράζουμε” και να εξευτελίζουμε ανθρώπους για πράγματα που είναι εκτός του ελέγχου τους να αλλάξουν. Ας δείξουμε σεβασμό στους ηλικιωμένους. Ας δείξουμε τον ίδιο σεβασμό και στα ζώα. Ψυχές έχουν κι αυτά. Νιώθουν τον πόνο όπως εμείς, μόνο που αυτά δεν έχουν μιλιά για να το πουν.

Άλλο πράγμα ξεκίνησα να γράψω, βασικά δεν ήξερα που θα καταλήξω και το διαπιστώνω τώρα.

Είναι κάποιες σκόρπιες σκέψεις που προσπάθησα να αποτυπώσω όταν έφτασαν στα αυτιά μου κάποια πράγματα τα οποία με στεναχώρησαν και με απογοήτευσαν…

Τέλος πάντων.. νομίζω (σε κάποια σημεία τουλάχιστον) ήμουν σαφής».