Το ΟΑΚΑ μετονομάζεται σε “Νίκος Γκάλης”

 23.5.2016

Ήταν μια υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα όλων των εποχών τον Νίκο Γκάλη η οποία ήρθε με αρκετή καθυστέρηση.

Το κλειστό στάδιο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα σε συνάντηση που είχαν σήμερα θα φέρει στο εξής το όνομα του «Νίκος Γκάλης». Η απόφαση ελήφθη ήδη ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας.

«Ευχαριστώ πολύ την Πολιτεία για την πρωτοβουλία της. Είναι τιμή τόσο για μένα, όσο και για τους συμπαίκτες μου εκείνης της εποχής. Πιστεύω ότι έχουμε προσφέρει πολλά στον κόσμο, τη νεολαία και την ελληνική κοινωνία» σχολίασε ο Νίκος Γκάλης μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

«Η απόφαση της κυβέρνησης είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για να τιμήσουμε έναν αθλητή που έβαλε τις βάσεις του υψηλού επιπέδου του ελληνικού μπάσκετ των τελευταίων τριάντα ετών και άλλαξε τη ζωή των αθλητών ανεξαρτήτως του σπορ που ακολουθούσαν. Θα έλεγα μάλιστα ότι η πρωτοβουλία έπρεπε να είχε υλοποιηθεί νωρίτερα» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Κοντονής.

Στο επόμενο διάστημα ο Νίκος Γκάλης θα γίνει δεκτός και από τον πρωθυπουργό.

Βεβαίως κάποτε θα πρέπει να τιμηθεί και ο έτερος της μεγάλης εκείνης ομάδας του 1087 ο Παναγιώτης Γιαννάκης όπως και τα άλλα παιδιά για να θυμούνται οι επόμενες γενιές τα κατορθώματά τους