Το… παράπονο του Τζιτζικώστα

24.10.2015

 

Βολές κατά του Ευ. Μεϊμαράκη ότι δεν κάνει πράξη την ενότητα εξαπέλυσε ο Απ. Τζιτζικώστας μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, ενώ εξέφρασε και την δυσφορία του γιατί δεν βγήκε… οικογενειακή φωτογραφία της αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας στο συνέδριο του ΕΛΚ στη Μαδρίτη.

 

Ο Κ. Τζιτζικώστας σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τα όσα διαδραματίστηκαν στη Μαδρίτη, κατηγορώντας ευθέως τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ότι δεν κάνει πράξη όσα λέει για την ενότητα του κόμματος.

 

«Υπήρξε μια αστοχία από τη Ν.Δ.» είπε ο κ. Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν στη Μαδρίτη και συνέχισε: «Ο κ. Μεϊμαράκης μιλάει για ενότητα. Μάλιστα… Την κάνει, όμως, στην πράξη; Δεν το βλέπω! Μας έκανε μια προσχηματική πρόσκληση. Αρκεί να σας πω ότι δεν βγήκε ούτε μία οικογενειακή φωτογραφία της αποστολής της Ν.Δ. στο ΕΛΚ».

 

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας επεσήμανε ότι στο debate πρέπει να συμμετάσχουν και οι 4 υποψήφιοι για την προεδρία της Ν.Δ., αλλιώς να μην γίνει. «Η όλοι ή κανείς» είπε με έμφαση. Σχολίασε ακόμη ως «κακόγουστο αστείο» τα περί υπόγειας συμφωνίας του με τον Αντώνη Σαμαρά.

 

Ενώ για την αντιπολιτευτική στάση της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή είπε ότι «Πρέπει η Ν.Δ. να στηρίζει όσους νόμους έχουν μεταρρυθμιστικό πρόσημο, δηλαδή είναι στην κατεύθυνση των αλλαγών που χρειάζεται η χώρα, αλλά να καταψηφίζει μέτρα που πηγάζουν από τις αριστερές ιδεοληψίες του κ. Τσίπρα και των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και οδηγούν σε ένα νέο φαύλο κύκλο της οικονομίας μας.

 

Συγκεκριμένο παράδειγμα, η φορολογία στην ιδιωτική εκπαίδευση, την οποία θεωρώ ότι καταστρέφει και πετυχαίνει ένα πλήγμα όχι μόνο στη μεσαία τάξη, αλλά σε κάθε ελληνική οικογένεια, η οποία στέλνει τα παιδιά της, λόγω της άθλιας εικόνας που έχει σήμερα η εκπαίδευση, στα φροντιστήρια. Και ενώ ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε προεκλογικά ότι θα το πάρει πίσω, σήμερα μαθαίνουμε ότι το μείωσε 10 μονάδες, αλλά παραμένει εδώ. Και αυτά, ήταν λόγια του αέρα. Ένα δεύτερο, είναι οι αγρότες».