Το παραλήρημα του Π. Καμμένου για τη Ν.Δ. και τον Μητσοτάκη

14.1.2016

Λάβρος κατά της Νέας Δημοκρατίας και του νέου προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίστηκε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παν. Καμμένος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 κάνοντας λόγο για αποσχίσεις από άλλα κόμματα βουλευτών που θα συμπλεύσουν με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «Οι οικογένειες στα κόμματα της αντιπολίτευσης συνεχίζουν να εξουσιάζουν. Δεύτερον ο αμισθί σύζυγος της κας Καφαντάρη, νομίζω ότι είναι ένα μικρό δείγμα».

Και πρόσθεσε «Θεωρώ σημαντικό ότι εξελέγει ο κ. Μητσοτάκης πρόεδρος της Ν.Δ. διότι πια θα έχουμε από τη μια μεριά μία, Νεοφιλελεύθερη τακτική που ο υπουργός, γελάει  και ευχαριστιέται όταν απολύει δημοσίους υπαλλήλους,  ή όταν κλείνει υπηρεσίες, και από την άλλη πλευρά μια κυβέρνηση με  κοινωνική ευαισθησία. Κι αυτό δεν είναι μόνο αριστερό. Είναι ένα χαρακτηριστικό που αντιπροσωπεύει την πολιτική της αριστεράς στο δημόσιο λόγο. Αλλά αντιπροσωπεύει κι εκείνο το κομμάτι του κέντρου και της κεντροδεξιάς, το οποίο αναφέρεται στο ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό και στην κοινωνική ευαισθησία, που πρώτος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έφερε στη χώρα το 74 όταν ιδρύθηκε η Ν.Δ».

«Έχουμε ξεκάθαρες σχέσεις» ανέφερε λέγοντας ότι « Από τη μια μεριά θα έχουμε τον νεοφιλελευθερισμό, μαζί με τους ακροδεξιούς, συνεργαζόμενους που πλέον μπαίνουν μέσα στον κύριο κορμό της ΝΔ. με τις δικές τους απόψεις και από την άλλη μεριά εμείς οι ΑΝΕΛ, έχουμε σαν κυβερνητικοί εταίροι, την τιμή να εκπροσωπούμε εκείνο το κομμάτι, του κέντρου και της κεντροδεξιάς, που εκπροσωπεί την κοινωνική ευαισθησία και τη διατήρηση του ρόλου του κράτους ως ρυθμιστή ιδιαίτερα για τις κοινωνικές ευαίσθητες ομάδες».

Επεσήμανε ότι «Τώρα μας χωρίζουν πάρα πολλά πια κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, γι ‘αυτό προχωράμε σε ένα συνέδριο ανοιχτό. Μας χωρίζουν πια ιδεολογικά θέματα. Από τη μια μεριά έχουμε μια νεοφιλελεύθερη πολιτική χωρίς κοινωνική ευαισθησία, που έχει ξεκάθαρες θέσεις Είναι οι ιδέες του Κυριάκου Μητσοτάκη που ποτέ δεν τις έκρυψε, του κ. Χατζηδάκη, οι θέσεις της ακροδεξιάς πτέρυγας που έφερε ο Σαμαράς, του  κ. Γεωργιάδη που έλεγε εγώ θέλω,… μ’ αρέσει το μνημόνιο είμαι μνημονιακός, Κι έλεγε  να απολυθούν οι υπάλληλοι, ναι θέλω να απολυθούν οι υπάλληλοι, κι αυτό το θεωρούσε επιτυχία του. Αυτή η πολιτική πια πήρε μια επίσημη μορφή. Ποιες δυνάμεις απελευθερώνονται; Απελευθερώνονται οι δυνάμεις του κέντρου και της κεντροδεξιάς, οι οποίες έχουν τον Καραμανλικό, την Καραμανλική ρήση της κοινωνικής ευαισθησίας, μέσα στην πολιτική αυτή.

Άρα είναι  Νεοφιλελεύθερος χωρίς κοινωνική ευαισθησία και με ακροδεξιούς συνεργάτες το  Μητσοτάκης».

Σημείωσε δε πως « οι εθνομηδενιστικές απόψεις, κατά της εκκλησίας κ.λ.π., που έχουν κάποια στελέχη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. είναι οι απόψεις, που πλέον εκπροσωπούνται επισήμως, από τη Ν.Δ. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε, το σύμφωνο συμβίωσης δεν πήγε να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο, να ρωτήσει τις θέσεις της εκκλησίας, αυτά όλα, πράγματι αλλάζουν τον πολιτικό χάρτη και πράγματι δημιουργούν αλλαγές. Εγώ θα σας πω και κάτι άλλο εγώ θεωρώ ότι ο κ. Σαμαράς με τον κ. Βενιζέλο, οι οποίοι ξεκάθαρα είχανε αρχίσει μια προσπάθεια δημιουργίας ενός λεγόμενου ευρωπαϊκού κόμματος, αυτή τη στιγμή θα προσπαθήσουν να βρουν στέγη στον κ. Μητσοτάκη ιδιαίτερα, λόγω του ότι υπάρχουν ανοιχτές ποινικές υποθέσεις οι οποίες προκύπτουν αποκάλυψη, του έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση μέσω μηχανισμών, κομματικών, είτε στο ΣΔΟΕ, είτε σε άλλες υπηρεσίες, για να μην ανοίξουν φάκελοι όπως αυτοί του Παπασταύρου. Έχουμε φακέλους οι οποίοι αφορούν τη φοροδιαφυγή, οι οποίοι ενώ πήγαιναν με συγκεκριμένους λογαριασμούς και ποσά, στο εξωτερικό έφευγαν από το  ΣΔΟΕ, με μηδέν επάνω πρόστιμο ενώ άλλοι διώκοντο πολιτικά.

Η προσπάθεια αυτή να καλυφθούν ο κ. Σαμαράς κι ο κ. Βενιζέλος, θα οδηγήσει κάποιους προς τη Ν.Δ. απελευθερώνοντας, δυνάμεις της λεγόμενης πατριωτικής πτέρυγας, της λαϊκής κεντροδεξιάς  αλλά και του πατριωτικού κέντρου».

Ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι πιστεύει πως « θα υπάρξουν διαρροές από ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ προς τη Ν.Δ. Δεν είναι τυχαίες ούτε οι  πρώτες δηλώσεις του κ. Γρηγοράκου, ούτε το φλέρτ …. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι δεν πρόκειται να δεχθούν μια νεοφιλελεύθερη πολιτική, η οποία λέει ότι μη δίνεις καμία κοινωνική ευαισθησία ή έναν εθνο-μηδενισμό ή μια ρήξη με την εκκλησία. Τι θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης στο θέμα, της σχέσης εκκλησίας κράτους π.χ.;»

Ενώ για τη συμμετοχή του κόμματός του στη κυβέρνηση υποστήριξε ότι «Εάν δεν ήμασταν εμείς στην κυβέρνηση η νεοφιλελεύθερη πολιτική την οποία ασκεί η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και η πλήρης καθ’ υποταγή, στο πρώτο μνημόνιο που εκεί ήταν ο φάρος τους, θα οδηγούσε σε συντάξεις των 350 και των 300 ευρώ. Εμείς επιλέξαμε αντί να ακολουθήσουμε αυτή την πολιτική, με μια σκληρή διαπραγμάτευση και παρότι μας είχαν τελειωμένους, να επιβιώσουμε να πάρουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, και να καταφέρουμε τουλάχιστον – δεν δώσαμε πίσω τον 13ο μισθό και τη 13η σύνταξη – αλλά καταφέραμε τουλάχιστον να μην μειωθεί η σύνταξη.»