Το Ρολόι της Αποκάλυψης μετράει αντίστροφα-Έρχεται το τέλος;

Το Ρολόι της Αποκάλυψης, ένα υποθετικό ρολόι που συμβολίζει την αίσθηση του επιτακτικού κινδύνου, παρέμεινε σταθερό στα 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα, την ώρα του αφανισμού της ανθρωπότητας, όπως ανακοίνωσε το Bulletin of the Atomic Scientists (BAS) την Πέμπτη. Φέτος είναι η 75η χρονιά λειτουργίας του ρολογιού.

Εν μέσω πανδημίας και ενώ συνεχίζονται οι κλιματικές καταστροφές παγκοσμίως, το 2022 οι δείκτες του Ρολογιού της Αποκάλυψης δείχνουν στα 100 δευτερόλεπτα από τα μεσάνυχτα, για τρίτη χρονιά. Η BAS ανακοίνωσε την ενημέρωση του Doomsday Clock και τίμησε την 75η επέτειο του ρολογιού σε εκδήλωση Τύπου που μεταδόθηκε διαδικτυακά.

Από το 1947, πυρηνικοί επιστήμονες και άλλοι ειδικοί έχουν ενεργήσει ως χρονομετρητές για το Ρολόι της Αποκάλυψης. Μια ομάδα συμβούλων, ερευνητών και ειδικών σε θέματα πολιτικής με το Bulletin of the Atomic Scientists (BAS) αξιολογεί ετησίως την κατάσταση του κόσμου για να αποφασίσει εάν οι δείκτες του ρολογιού θα κινηθούν προς τα εμπρός, θα γυρίσουν πίσω ή θα παραμείνουν εκεί που βρίσκονται.

Πηγή: ΕΡΤ