«Το Σάλεσι» έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του με αφιέρωμα στο Ν. Καζαντζάκη, στον Αυλώνα

Η διάσωση των  πολιτιστικών χαρακτηριστικών  και της παράδοσης ενός τόπου αποτελεί πάντα βασικό στοιχείο ύπαρξης  κάθε Πολιτιστικού Συλλόγου. Είναι  μια διαρκής καθημερινή μάχη απέναντι σε λογής αντιξοότητες για την επιβίωση  και την καθιέρωσή του στην συνείδηση των κατοίκων  που εκπροσωπεί.

Ο Σύλλογος Αυλωνιτών  «Το Σάλεσι»,  ο οποίος εκπροσωπεί το Αρβανίτικο στοιχείο της περιοχής, έχει κατορθώσει με επιτυχία να καθιερωθεί στη συνείδηση της κοινωνίας με το έργο του. Ένα έργο πολυσχιδές, διαχρονικό, πολυεπίπεδο.

«Το Σάλεσι» με μια πολύ ζεστή εκδήλωση, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Αυλώνα, όπου παρουσιάστηκε, από τον κ. Γιώργος Καπράνος, αφιέρωμα στο Ν. Καζαντζάκη, καλωσόρισε το νέο χρόνο με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Μαίρη Σαμπάνη, στο σύντομο χαιρετισμό της, αναφέρθηκε στο έργο του «Σάλεσι» την χρονιά που έφυγε, όπου πραγματοποιήθηκαν, περίπου, εκατό εκδηλώσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Δημήτρης Λιάκουρης», η οποία αποτελεί την προμετωπίδα του Συλλόγου, με τη στήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. Ωρωπού, όπως και το Εθνολογικό Μουσείο Ζυγομαλά, σύμφωνα με τους όρους του καταστατικού του Συλλόγου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Βλάχος και Αθ. Μπούρας, η Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ωρωπού κα Ανδριάννα Αλεξανδράτου, ο Επικεφαλής της Δυναμικής Πολιτείας κ. Γ. Γιασημάκης, ο Επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία Πολιτών» κ. Π. Χασιώτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γ. Παπαγιάννης και Ν. Δημητρίου, οι Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αν. Γαζβινιάν και Ν. Τζεβελέκος, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Β. Μυλωνάς, ο πρώην Κοινοτάρχης Μαλακάσας κ. Κ. Λίτσας, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ωρωπού κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων, μέλη και φίλοι του συλλόγου.

Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό του Συλλόγου.