«Το Σάλεσι» Αυλώνα στο 3ο Φεστιβάλ Ονειρούπολης Δράμας «Ενώνουμε Ελλάδα»

Ο Σύλλογος Αυλωνιτών “Το Σάλεσι”, μετά την τιμητική πρόσκληση του Δημάρχου κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου και της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α διοργανωτών της 13ης Ονειρούπολης Δράμας, να εγκαινιάσει, το 3ο Φεστιβάλ “Ενώνουμε την Ελλάδα”, παρουσίασε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στην κεντρική σκηνή, παραδοσιακούς χορούς του Αυλώνα Αττικής. Όμως αυτό που ζήσαμε, η φιλοξενία, η ξενάγηση αλλά πάνω από όλα η θερμή τους αγάπη, ήταν πέρα από κάθε προσδοκία, αφού η κα Ζωή Μυλοθροπούλου, η ψυχή της διοργάνωσης, εθελόντρια της Ονειρούπολης, μας περιήγησε σε ένα ταξίδι πολιτισμού και παράδοσης στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας, πηγές Αγίας Βαρβάρας, Μαρτυρικό Δοξάτο, Μοναστηράκι, πηγές Κεφαλαρίου, σπήλαιο Αλιστράτης, σπήλαιο Αγγίτη, οχυρό Λίσσε, Βώλακας!!!

Οι Αράπηδες, το έθιμο της Μπάμπως, οι Ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα, οι δρόμοι του Δραμινού κρασιού, όλοι παρόντες στην καθημερινή ζωή, με την προστασία και την ευλογία της Αγίας Βαρβάρας πολιούχου της Δράμας και της Παναγιάς της Εικοσιφοίνισσας του Παγγαίου όρους. Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος μας κ. Θωμάς Ρούσσης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Δημ. Βελτανιώτης, η Γ.Γ. του Δήμου μας κα Μαρία Δέδε, ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας.

Από τη πλευρά του Δήμου Δράμας, οι κ.κ. Χατζηκυριακίδης Αναστάσιος Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Πολιτιστικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Δράμας (Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α ), Αγγελίδης Παύλος, ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου Δράμας & Δερμετζής Γεώργιος Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δράμας, εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τον τρόπο που παρουσιάστηκε η παράδοση του Αυλώνα και αντάλλαξαν, αναμνηστικά δώρα, κατά την διάρκεια δείπνου που παρατέθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Δράμας, με την Πρόεδρο κα Μαίρη Σαμπάνη, την Αντιπρόεδρο & χοροδιδάσκαλο κα Γιούλη Νταβαρία, την Ταμία του Συλλόγου κα Αγγελική Στέρπη καθώς και με εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξεχασμένης Ημαθίας «Γεώργιος Σεφέρης».

Ένα ταξίδι στο Όνειρο, που θα μείνει πάντα στη μνήμη μας. Ευχαριστούμε θερμά, τον φιλόξενο Δήμο Δράμας, τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μοναστηρακίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βώλακα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξεχασμένης Ημαθίας «Γεώργιος Σεφέρης» και ιδιαιτέρως την Φίλη καρδιάς πλέον, κα Ζωή Μυλοθροπούλου-Μουλιστάνου, εθελόντρια/υπεύθυνη του Φεστιβάλ Ονειρούπολης Δράμας που χωρίς την παρουσία της, το όνειρο αυτό δεν θα είχε πραγματοποιηθεί.