Το σπαρακτικό κλάμα παιδιού που εγκαταλείφθηκε μόνο του στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού

«Μπορείτε να με βοηθήσετε;» λέει το αγόρι στον αστυνομικό που τον βρήκε να περπατά στον δρόμο

Ένα αγόρι 10 ετών από τη Νικαράγουα ξύπνησε και με τρόμο συνειδητοποίησε ότι η ομάδα με την οποία ταξίδευε τον είχε εγκαταλείψει στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού.

Ένας έκπληκτος συνοριοφύλακας είδε το παιδί, που ήταν μόνο του και περπατούσε στην άκρη του δρόμου, να τον πλησιάζει. «Μπορείτε να με βοηθήσετε;» ακούγεται να ρωτάει το αγόρι που κλαίει. «Ταξίδευα με μια ομάδα και με άφησαν πίσω. Δεν ξέρω πού είναι», εξηγεί.

Το αγόρι εξηγεί πως δεν ταξίδευε με τους γονείς του και πως πλησίασε τον συνοριοφύλακα γιατί δεν ήξερε πού να πάει. «Μπορεί να με ληστέψουν ή να με απαγάγουν. Φοβάμαι», λέει ο 10χρονος την ώρα που κλαίει.

Το παιδί μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο κράτησης μεταναστών. Τα κέντρα αυτά αντιμετωπίζουν σημαντικό ζήτημα υπερπληθυσμού και οι αρχές των ΗΠΑ δίνουν αγώνα για να διαχειριστούν τον αυξανόμενο αριθμό ασυνόδευτων ανηλίκων που περνούν τα σύνορα. Περισσότερα από 18.500 παιδιά διέσχισαν τα σύνορα τον Μάρτιο, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, σύμφωνα με το BBC.

Πρόσφατα είχαν δει το φως της δημοσιότητας σοκαριστικές εικόνες από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού. Διακινητής καταγράφηκε να πετάει δύο κοριτσάκια από τον Ισημερινό, ηλικίας τριών και πέντε ετών, από τοίχο ύψους τεσσάρων μέτρων.

Τα κοριτσάκια μεταφέρθηκαν σε σταθμό του CBP στην Σάντα Τερέζα του Νέου Μεξικού για να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

newsbeast.gr