Το «Στέκι της Ευρώπης» εγκαινιάζεται σήμερα

10.12.2015

Το Στέκι της Ευρώπης, ένας νέος χώρος συνάντησης και διαλόγου για ευρωπαϊκά θέματα, εγκαινιάζεται, σήμερα, στο κέντρο της Αθήνας (Λεωφόρος Αμαλίας 8). Πρόκειται για κοινή πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Το «Στέκι της Ευρώπης» θα φιλοξενεί πρωτοβουλίες και δράσεις ενεργών πολιτών και φορέων, με στόχο την ανάπτυξη διαλόγου για το μέλλον της Ευρώπης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «φιλοδοξεί να φιλοξενεί πολίτες, φορείς, οργανώσεις νεολαίας, δημοσιογράφους, bloggers, ευρωπαϊκά δίκτυα καθώς και όσους ενδιαφέρονται απλά να μάθουν περισσότερα ή να συζητήσουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στους χώρους του μπορούν να φιλοξενηθούν 25-30 άτομα. Διαθέτει χώρο υποδοχής και συνάντησης, πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα εργασίας με 10 υπολογιστές με τις απαραίτητες συνδέσεις WiFi και αίθουσα συνεδριάσεων 10 ατόμων.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Περί τους 200 πολίτες, φορείς και οργανώσεις, που αποτελούν τον πυρήνα αυτής της προσπάθειας, θα παραλάβουν, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, κάρτες μέλους.

Στις 15:00 την ίδια ημέρα, θα μεταδοθεί ζωντανά η πρώτη εκπομπή από τον χώρο του «Στεκιού της Ευρώπης» από το διαδικτυακό ραδιόφωνο ΝGradio.gr με θέμα «Νέοι και Ευρώπη». Στην εκπομπή θα συμμετάσχουν 10 οργανώσεις νέων και οι παρευρισκόμενοι Ευρωβουλευτές.

Η εκδήλωση θα προβληθεί και σε Livestreaming.