Το Συκάμινο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο Θωμά Ρούσση

Το Συκάμινο σύσσωμο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο Δήμαρχο Ωρωπού Θ. Ρούσση δείχνοντας του την στήριξή του για μια νέα τετραετία. Το Συκάμινο ψήφισε το βράδυ της Κυριακής, 19 Μαΐου, και πάλι  Θ. Ρούσση, κατά την προεκλογική ομιλία του στην πλατεία του χωριού.

Ήταν όλοι εκεί, σε μια γιορτή, για τον άνθρωπο που έχτισε το Συκάμινο, όντας Κοινοτάρχης και στη συνέχεια το τίμησε με έργα  και ως εκλεγμένος  Δήμαρχος του Δήμου  Ωρωπού.

Μέσα σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα ο κ.  Θ. Ρούσσης, εμφανώς, συγκινημένος,   ευχαρίστησε τους συγχωριανούς του για την αγάπη και τη στήριξη, που του δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια λέγοντας: «Σας είμαι ευγνώμων και εγώ και η οικογένεια μου για τη στήριξή σας. Ό,τι έχω κάνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το χρωστάω σε σας. Εσείς είστε η οικογένειά μου. Σας χρωστάω τα πάντα» ενώ την ίδια ώρα γυναίκες τον έραναν με ροδοπέταλα και τα βεγγαλικά έκαναν τη νύχτα μέρα.

Ο Θωμάς είναι ο δικός τους άνθρωπος. Εκείνος που έκανε γνωστό το χωριό τους πέρα από τα σύνορα του Δήμου. Δεν είναι λίγοι που πίνουν νερό στο όνομά του. Και αυτός τους ξέρει με τα μικρά τους ονόματα, γιατί είναι οι συνοδοιπόροι του, σε μια μακρά Αυτοδιοικητική πορεία.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κατά  την ομιλία του έκανε μια αναφορά στα έργα που έχουν γίνει στο Συκάμινο από την εποχή που ήταν Κοινοτάρχης μέχρι σήμερα. Έργα υποδομής που έχουν αλλάξει την όψη του χωριού. Αλλά και τους ανέφερε και όσα πρόκειται να κάνει την επόμενη τετραετία, βέβαιος για την επανεκλογή του.

Ο κ. Ρούσσης κατήγγειλε τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι δεν έχουν πρόγραμμα και απλώς αντιγράφουν προγράμματα άλλων.

Ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή του αγωνίστηκε για την ελεύθερη διέλευση των μόνιμων κατοίκων και των δημοτών από τα διόδια των Αφιδνών και τα παράπλευρα κάτι που ο υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης το ανακοίνωσε και, επισήμως, ανακουφίζοντας τους Ωρωπιώτες.

Ο κ. Ρούσσης ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: «Από δω από το Συκάμινο ξεκινάει η νίκη μας. Το μήνυμα αυτό της νίκης πρέπει να πάει πόρτα-πόρτα, σπίτι-σπίτι , γειτονιά-γειτονιά σε όλο το Δήμο».