Το Συκάμινο γιόρτασε με κατάνυξη τους Πολιούχους του Αγ. Κωνσταντίνο & Αγ. Ελένη

Παραδοσιακά, όπως  κάθε χρόνο, γιορτάστηκε στο Συκάμινο Ωρωπού και φέτος, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας, των Αγίων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, αντιδημάρχων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στον ομώνυμο Ιερό Ναό, που δεσπόζει με μεγαλοπρέπεια στο κέντρο του Συκαμίνου, την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, τιμώντας τους  Πολιούχους του χωριού. Στον Εσπερινό χοροστάτησαν ιερείς από την ευρύτερη περιοχή, καθώς και απεσταλμένος ιεροκήρυκας της Μητρόπολης.

Ακολούθησε περιφορά της Ιερής Εικόνας στην κεντρική πλατεία του Συκαμίνου, καθώς φέτος λόγω του COVID-19 υπήρχαν περιορισμοί.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης στο ευχετήριο μήνυμα του ανέφερε:

«Το Συκάμινο και όλος ο Δήμος μας γιορτάζει και τιμά τους Ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη που προστατεύουν και είναι πάντα στο πλευρό όλων των πιστών. Ας έχουμε όλοι την ευλογία των Αγίων. Η σημερινή γιορτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μακρά πορεία και την ιστορική παράδοση της πόλης. Χρόνια πολλά σε όλους τους συμπολίτες μας που σήμερα γιορτάζουν».

Στη δέηση που πραγματοποιήθηκε κατά την Περιφορά της Εικόνας, ο Ιερέας της τιμώμενης εκκλησίας Συκαμίνου, πάτερ Ευάγγελος, ευχαρίστησε από καρδιάς τον Δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη για την στήριξη και το ενδιαφέρον του προς το Συκάμινο, ενώ συνεχάρη ιδιαιτέρως τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Συκαμίνου Δημήτρη Σαμπάνη για την πολύτιμη προσφορά και το έργο του στο χωριό. Ο ιερέας αναφέρθηκε και στον πρώην Δήμαρχο Ωρωπού Θωμά Ρούσση, καθώς και στον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκαμίνου Παναγιώτη Μιχαλόπουλο για την προσφορά τους και απέστειλε μήνυμα ενότητας και αγάπης.

 

Μπορεί, λόγω της πανδημίας,  τίποτα να μη θύμιζε παλαιότερους εορτασμούς με το γλέντι στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, στο μεγάλο πανηγύρι που γινόταν, τιμώντας τον ελληνικό πολιτισμό με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, η θρησκευτική κατάνυξη όμως που υπήρχε και ο λιτός αλλά μεγαλοπρεπής εορτασμός, αποδεικνύουν ότι η Ορθοδοξία μας παραμένει ζωντανή παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και η Εκκλησία στέκεται ακόμα πιο δυνατή στην ψυχή των πιστών.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων, ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Αρμυριώτης, οι Αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Λίτσας, Ευάγγελος Ηλιάσκος, Ανδρέας Γαζβινιάν και Πέτρος Δέδες, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Συκαμίνου Δημήτρης Σαμπάνης και Αφιδνών Ιωάννης Δήμας, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω. Άγγελος Χατζηιωάννου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Λούπης, Παναγιώτης Κιούσης, Νίκος Τζεβελέκος και Παναγιώτης Πέππας, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συκαμίνου Αθανάσιος Πολίτης, ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Μιχαλόπουλος και ο επικεφαλής της παράταξης «Συκάμινο το χωριό μας» Αθανάσιος Θάνος, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Ωρωπού Αθανάσιος Μακρυγιάννης, Χαλκουτσίου Γεωργία Βάθη, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ωρωπού Νίκος Χριστοδούλου, καθώς και πιστοί που κρατούσαν τις αποστάσεις σεβόμενοι τα μέτρα.