Το Συκάμινο γιόρτασε τους Πολιούχους του Αγ. Κωνσταντίνο & Αγ. Ελένη

Μεγαλοπρεπής τελετή και περιφορά της εικόνας

Παραδοσιακά, όπως  κάθε χρόνο, γιορτάστηκε στο Συκάμινο Ωρωπού και φέτος, με κατάνυξη και λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας, των Αγίων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στον ομώνυμο Ιερό Ναό, που δεσπόζει με μεγαλοπρέπεια στο κέντρο του Συκαμίνου, την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, τιμώντας τους  Πολιούχους του χωριού. Στον Εσπερινό χοροστάτησαν ιερείς από την ευρύτερη περιοχή.

Εκατοντάδες πιστών ακολούθησαν με θρησκευτική ευλάβεια, το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, την περιφορά της Εικόνας και Ιερό Τεμάχιο των Λειψάνων του Αγ. Κωνσταντίνου, υπό την μουσική συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Ωρωπού.  Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, στο μεγάλο πανηγύρι που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκαμίνου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ωρωπού, τιμώντας τον ελληνικό πολιτισμό με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Η βραδιά συνεχίστηκε με ζωντανή μουσική και χορό.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέργιος Γκικάκης, οι πρώην Δήμαρχοι Ωρωπού κ. Γιώργος Γαβριήλ και κ. Γιάννης Οικονομάκος με τη σύζυγο του, οι Αντιδήμαρχοι κ. Δημήτρης Βελτανιώτης, Κωνσταντίνος Δέδες, Γιώργος Δάβρης, Δημήτρης Τζεβελέκος, Γιώργος Σιδέρης και Χρήστος Σιδέρης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω. κ. Στέφανος Δάβρης και ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Ωρωπού κ. Μιχάλης Τόλιας, οι Πρόεδροι του Τοπικού Σκάλας Ωρωπού κ. Γιάννης Φαφούτης και Χαλκουτσίου κ. Γιώργος Λιθαδιώτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Νίκος Μαντάς, Χρήστος Τσεκρεζής και Γιώργος Παπαγιάννης, καθώς επίσης Τοπικοί Φορείς και Εκπρόσωποι Συλλόγων του Δήμου Ωρωπού.