Το σχόλιο του αφεντικού για το στήθος της έφερε αποζημίωση 11.000 ευρώ

Η σεξιστική ευχετήρια κάρτα που τη φυσά κάποιος και δεν κρυώνει

Η εργάτρια της φάμπρικας έκλεινε τα 40ά της γενέθλια και το αφεντικό τής έγραψε ένα μήνυμα για το χαρμόσυνο γεγονός.

Η 42χρονη σήμερα Lisa Vickers πήρε στα χέρια της την αυτοσχέδια αυτή ευχετήρια κάρτα αφού έκανε τον γύρο του τμήματος για να υπογραφεί από κάθε υπάλληλο.

Όταν την άνοιξε, διάβασε πως ο υπεύθυνος του τμήματος, Dave Ravenscroft, είχε γράψει: «Lisa, είναι τα γενέθλιά σου, στοιχηματίζω πως είσαι συγκινημένη, όχι όμως όσο εγώ αν μπορούσα να νιώσω τα στήθη σου».

Η εργάτρια είπε μετά πως το 58χρονο αφεντικό την παρενοχλούσε σεξουαλικά εδώ και καιρό στη βιοτεχνία μπισκότων όπου εργάζονταν έξω από το Μάντσεστερ. Κάποια στιγμή αναγκάστηκε μάλιστα να παραιτηθεί από τη θέση της, όταν το κόρτε έγινε ιδιαιτέρως φορτικό.

Κάτι που επιβεβαίωσε και το δικαστήριο που της επιδίκασε πρόσφατα 10.000 λίρες (11.200 ευρώ) ως αποζημίωση, καθώς ο δικαστής Tobias Ryan δεν τα αφήνει να περάσουν έτσι αυτά. Γιατί είναι άλλο ο αστεϊσμός στο πλαίσιο της εργασιακής καθημερινότητας, όπως είπε στην ετυμηγορία του, και άλλο η σεξουαλική κακοποίηση, καθώς τα όρια δεν είναι καθόλου δυσδιάκριτα.

Η Vickers τα υπέμενε όλα αυτά για χρόνια, όταν όμως ο «πρόστυχος ανθρωπάκος», όπως τον χαρακτήρισε, έκανε αντίστοιχο σχόλιο και για το στήθος της κόρης της, ήταν το κερασάκι στην τούρτα…